BIO oliwa z oliwek extra virgin Picual Suerte Alta
Produkowana jest z najmłodszych gajów oliwnych w posiadłości, liczących od 10 do 40 lat.
Charakterystyczna dla tego oleju jest wysoka zawartość naturalnych przeciwutleniaczy.
Picual charakteryzuje się umiarkowaną goryczą i pikantnością oraz aromatem migdałów, pomidorów i cytrusów. Średnia intensywność z łagodnymi nutami chlorofilu, zarówno liści, jak i trawy. Na podniebieniu bardzo harmonijne, rozwijające się wytrwale w kierunku dojrzałych migdałów.
Bardzo niska kwasowość ≤ 0,2%
Doskonała do smażenia, ze względu na wysoką zawartość polifenoli, a także do pieczenia lub grillowania. Również do wykańczania potraw takich jak warzywa, ryby i mięso. Idealna do pieczenia.
Skład: Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Kraj Pochodzenia: Andaluzja, Hiszpania
UWAGI DEGUSTACYJNE
Średnia intensywność z nutami chlorofilu, zarówno liści oliwnych, jak i ziół. Harmonijne dla podniebienia i ewoluuje w kierunku dojrzałych migdałów.