OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN Z CYTRYNĄ BASSO 250ml
Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana o smaku cytrynowym!
Przeznaczona jest do spożycia na surowo. Jest doskonała do wszelkiego typu sałatek, sosów lub grzanek. Aby zapewnić konsumentom jej wysoka jakość przez dłuższy czas i ułatwić przechowywanie firma Basso wprowadziła opakowania z ciemnego szkła.
Oliwa aromatyzowana cytryną jest niezastąpiona w przygotowywaniu dań na bazie ryb, zarówno smażonych, pieczonych i grillowanych. Jest także polecana do białych mies. Warto jej zawsze użyć do przygotowywania ziołowych marynat.
W 1904 roku w San Michele di Serino Pan Fedele Basso (dziadek obecnego właściciela firmy), rozpoczął produkcję oliwy. Firma szybko się rozwijała i obecnie eksportuję oliwę z oliwek do wielu krajów w Europie i na świecie.
Od zamierzchłych czasów oliwa z oliwek stanowiła obok zbóż, owoców morza i winogron, jeden z podstawowych składników wyżywienia ludności krajów śródziemnomorskich. Oliwę I gatunku - Olio Extra Vergine di Oliva, charakteryzuje najwyższa jakość, uzyskana w procesie tłoczenia na zimno oraz zielonkawo- żółty kolor. Badania przeprowadzone na przestrzeni ostatnich lat dowodzą, że model odżywiania w tych regionach sprzyja zapobieganiu chorobom serca jak też szeregu rodzajom nowotworów. Codzienne spożywanie oliwy zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę łatwo przyswajalnych tłuszczów nienasyconych. Zawarty w oliwie kwas oleinowy zapobiega arteriosklerozie.
- Składniki: oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 97%, aromat cytrynowy 3%.
- - Wartość energetyczna: 3389 kJ / 824 kcal
- Tłuszcz: 91,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 69,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 9 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
- Przechowywanie: Przechowywać z dala od źródeł światła i ciepła.
- Masa netto: 250 mljm
- Kraj pochodzenia: Włochy
~ Zapraszamy do innych naszych aukcji ~
ZDJĘCIA POGLĄDOWE