La Española Extra Virgin
Oliwa z oliwek Hiszpańska 1 l
Znana na całym świecie, jedna z czołowych marek eksportowych Hiszpanii. Hiszpańska oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia w szklanej butelce. Uzyskana tylko i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek.
Olive Oil Polyphenols Polifenole zawarte w oliwie z oliwek przyczyniają się do ochrony lipidów we krwi przed procesem utlenienia.
Korzystny efekt powyższego procesu przy spożyciu 20 g oliwy Extra Virgin dziennie Oleic Acid Kwas Oleinowy - zastąpienie nasyconych tłuszczów w diecie tłuszczami nienasyconymi, zawartymi w oliwie z oliwek, pozwala na zachowanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Naturalnie kwas oleinowy występuje w tranie oraz oliwie z oliwek. Korzystny efekt przy spożyciu 10 g kwasu oleinowego dziennie.
Oliwa La Espańola sprawi, że Twoje danie nabierze smaku, nieważne czy użyjesz ich do grillowania, smażenia, pieczenia czy jako dressing do ulubionej sałatki.
Marka: La Española
Producent: Aceites Del Sur-Coosur, S.A.
Region pochodzenia: Andaluzja, Hiszpania
Pojemność: 1000 ml = 1 litr