OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 3 L - LEVANTE
LEVANTE (oliwy)
SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia. Kwasowość: 0,3/0,4 %, zawsze <0,8 %.
WARTOŚĆ ODZYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 13 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 74 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 5 g Węglowodany - 0 g w tym cukry -0 g Białko - 0 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 20.50
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 14.70
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 11.70
- Producent: LEVANTE (oliwy)
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Włochy
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Producent - nazwa i adres: OLIO LEVANTE S.R.L.. VIA BARLETTA. KM 20.200. 76123 ANDRIA
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)