OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 250 ml - LEVANTE
LEVANTE (oliwy)
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3389 kJ/ 824 kcal;
Tłuszcz - 91,6 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
- PKWiU: 10.41.23.0
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 0,461
- Kategoria specjalna: _Oleje. oliwy\oliwy; _WSZYSTKIE; _**** HITY
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Włochy