Oliwa z oliwek extra virgin bio 250 ml - gabro
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (na zimno) ma jasny złocisto-zielony kolor, aromat zielonych oliwek, lepką konsystencję i delikatny pieprzowy posmak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3700 kJ /900 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone - 13 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 69,6 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,0 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła
WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestWEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)PRODUCENT - NAZWA I ADRES:GABRO S.R.L., CONTRADA SISTO FRAZ. LAUROPOLI, 87011 CASSANO ALLO JONIO (CS)KRAJ PRODUCENTA:Włochy