Ponad 100 lat tradycji we Włoszech i ponad 20 lat na polskich stołach!
Od zamierzchłych czasów oliwa z oliwek stanowiła obok zbóż, owoców morza i winogron, jeden z podstawowych składników wyżywienia ludności krajów śródziemnomorskich. Oliwę I gatunku - Olio Extra Vergine di Oliva, charakteryzuje najwyższa jakość, uzyskana w procesie tłoczenia na zimno oraz zielonkawo - żółty kolor. Badania przeprowadzone na przestrzeni ostatnich lat dowodzą, że model odżywiania w tych regionach sprzyja zapobieganiu chorobom serca jak też szeregu rodzajom nowotworów. Codzienne spożywanie oliwy zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę łatwo przyswajalnych tłuszczów nienasyconych. Zawarty w oliwie kwas oleinowy zapobiega arteriosklerozie.
Oliwa z oliwek extra virgin!
Przeznaczona jest do spożycia na surowo. Jest doskonała do wszelkiego typu sałatek, sosów lub grzanek. Aby zapewnić konsumentom jej wysoka jakość przez dłuższy czas i ułatwić przechowywanie firma Basso wprowadziła opakowania z ciemnego szkła.
Oliwa extra vergine została doceniona i odznaczona przez Kupców Polskich ZŁOTYM PARAGONEM 2020!
Włoska oliwa z oliwek extra virgin Basso!
Składniki: 100% oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Wartość odżywcza w 100ml:
- Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
- Tłuszcz: 91,6 g
- - w tym kwasy tłuszczowe:
- - nasycone: 13 g
- - jednonienasycone: 69,6 g
- - wielonienasycone: 9 g
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym.
- Masa netto: 750 ml
- Kraj pochodzenia: Włochy