Farchioni Il Casolare niefiltrowana oliwa z oliwek Extra Virgin
Od 1780 roku rodzina Farchioni wybiera produkty z uwagą i doświadczeniem, wnosząc na Wasze stoły wyjątkowy produkt. Casolare Extra Virgin Oil wzbogaca i wzmacnia równowagę i aromat potraw, tworząc doskonałe harmonie smakowe.
Jej lekko owocowy aromat w połączeniu z wyważonym smakiem sprawiają, że jest bohaterem najbardziej wyrafinowanych dań. Otrzymywana z różnych oliwek, które mają charakterystyczny zielony kolor i zdecydowanie owocowy smak niezmieniony w czasie.
Jakość oliwy jest odpowiednia do wszystkich zastosowań gotowania na surowo (sałatki i dressingi z roślin strączkowych, bruschetta itp.), gdzie można docenić i wzmocnić charakterystyczne cechy owocowe.
Oliwa extra virgin – to najzdrowsza oliwa, o najwyższej jakości. Uzyskiwana jest z pierwszego tłoczenia, na zimno. Jest produktem całkowicie naturalnym, bez żadnych dodatków.
Zawiera dużo przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia oraz podnosi poziom cholesterolu HDL czyli cholesterolu dobrego.