OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL Z JAÉN INTEROLEO SUAVE 250 ML
- Typ: EXTRA VIRGIN
- Rodzaj: SUAVE
- Pojemność: 250 ML
- Producent: INTEROLEO
- Kraj pochodzenia: HISZPANIA
- Region: ANDALUZJA
- Odmiana oliwek: PICUAL
Interoleo SUAVE to oliwa extra virgin stworzona dla miłośników łagodnych doznań smakowych.
Lekko owocowy akcent tego coupage subtelnie podkreśla smak potraw i zachwyca aromatem świeżych, zielonych oliwek.
To idealna propozycja dla poszukiwaczy wysublimowanego, harmonijnego smaku.
Oliwa z oliwek extra virgin Interoleo gwarantuje najlepszą jakość oliwy, tłoczonej zawsze z ostatnich zbiorów najlepszych gatunkowo oliwek i przechowywanej w warunkach najbardziej odpowiadających temu szlachetnemu produktowi.
Wejdź do świata oliwy z Jaén
Firma Interoleo jest producentem oliwy z oliwek extra virgin z regionu Jaén w Hiszpanii.
Jaén, w sercu hiszpańskiej Andaluzji, jest największym na świecie producentem oliwy z oliwek. Historia jego gajów oliwnych sięga czasów rzymskich, co sprawia, że kultura oliwy jest nieodłącznie związana z jego zwyczajami i życiem.
Wyobraź sobie krajobraz, w którym wzgórza aż po horyzont porastają tysiące drzewek. Tak wygląda kraina oliwy, gdzie oliwki cierpliwie chłoną czas, słońce i wodę, stając się źródłem obfitości i dostatku.
Wyobraź sobie, że patrzysz na pola, bezkresne przestrzenie malowane intensywną zielenią, która zmienia się wraz ze światłem. Czasem ciepłym, czasem zimnym.
W każdej kropli oliwy zaklęte jest magiczne imperium zmysłów. Poznaj je...
https://www.youtube.com/watch?v=fHj0b_uAt2o
INTEROLEO
Interoleo to przedsięwzięcie powstałe z inicjatywy oraz dzięki zaangażowaniu i pracy wielu producentów oliwy z Jaén, regionu położonego w sercu Andaluzji, którzy postanowili połączyć siły w odpowiedzi na wymogi coraz bardziej zglobalizowanego rynku oliwy.
Główna siedziba mieści się w parku technologicznym i naukowym Geolit, miejscu dedykowanym oliwie z oliwek oraz badaniom dotyczącym plantacjom oliwnym, natomiast tłocznie (hiszp. “almazara”), niektóre z wiekową tradycją, rozmieszczone są na terenie całej prowincji Jaén. Dzięki temu proces zbioru i tłoczenia wybornej i wyróżniającej się w skali światowej oliwy staje się bardzo efektywny.
Rocznie produkujemy około pięćdziesięciu pięciu tysięcy ton oliwy z oliwek, stanowiącej znaczny odsetek światowej produkcji oliwy, na co pracuje ponad piętnaście tysięcy rolników. W efekcie uzyskujemy roczną sprzedaż na poziomie ponad stu milionów euro (czyli 415 milionów złotych). Tak wysoki poziom wytwarzania i sprzedaży pozwala sytuować Interoleo w czołówce wielkich światowych graczy sekatora produkcji i butelkowania oliwy z oliwek. Obecnie Interoleo zajmuje drugie miejsce na świecie pod względem sprzedaży hurtowej oliwy.
Gama produktów Interoleo jest starannie wybierana przez największych znawców i pasjonatów oliwy, dzięki czemu oferowane przez nas „płynne złoto”, będące podstawą kuchni śródziemnomorskiej, jest produktem o bogatych właściwościach zdrowych i stanowi wielką rozkosz dla podniebienia.
Ciągłe doskonalenie oferty, dbanie o najwyższą jakość produktu oraz nieustanne szkolenia wszystkich osób zaangażowanych w proces produkcyjny są myślą przewodnią działań naszej firmy. Dzięki temu większość członków grupy Interoleo może poszczycić się najważniejszymi certyfikatami jakości, zarówno lokalnymi jak i międzynarodowymi, potwierdzającymi i gwarantującymi zachowanie najwyższych standardów w procesie produkcji i komercjalizacji oliwy z oliwek.
Skrupulatna praca i stały rozwój firmy mają swoje odzwierciedlenie w postaci licznych nagród i wyróżnień, takich jak „Nagroda za innowacyjność” przyznana przez rząd Andaluzji, czy „Nagroda za wkład w rozwój rynku” uzyskana podczas największych na świecie targów oliwy z oliwek Expoliva. Uznaniem cieszy się także jakość produktów oferowanych przez producentów w ramach grupy Interoleo, co potwierdzają takie wyróżnienia jak „Nagroda im. Mario Solinas za jakość produktu”; „Nagroda za jakość produktu Gran PicualExpoliva”, nagroda „Los Angeles Extra VirginOliveOil”; „Nagroda Produkt Hiszpański”; „JaénSelección”; „The New York International OliveOilCompetition”, czy też, to co nas niezmiernie cieszy, „Złoty Medal” dla Interoleo Premium za najlepszą oliwę z oliwek extra virgin w Polsce na lata 2014/2015 uzyskany w ramach konkursu organizowanego przez Radę Oliwy z Oliwek.
Zatem oliwa Interoleo, która trafia na Wasze stoły prosto z gajów oliwnych Andaluzji, powstaje z wielkim zaangażowaniem i szacunkiem wobec tradycji oraz z wielką dbałością o jakość każdej kropli. Z naszą oliwą z oliwek najprostsze potrawy stają się wyśmienitymi przysmakami o wysokich walorach zdrowotnych, a smaki i aromaty oliwy przenoszą Cię do świata zmysłów i natury.
W Polsce odnajdujemy podobne zwyczaje i wiele zbieżności z kulturą hiszpańską. Polska dbałość o jakość produktu oraz troska o zdrowy styl życia nieustannie nas zachwyca, inspirując jednocześnie do kultywowania tych wartości poprzez markę Interoleo. Będąc w Polsce – mając tu swoje biuro, zespół oraz magazyn – czujemy, że jesteśmy we właściwym miejscu i chcemy zostać tu na długo wspólnie pielęgnując zdrowe zwyczaje żywieniowe.