Opis produktu:
Olej ryżowy otrzymywany jest z ryżu i w swoim naturalnym stanie zawiera wiele znaczących dla diety i zdrowia składników: gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciwutleniające. Dwa ostatnie składniki są naturalnie występującymi formami witaminy E. Ze względu na łagodny smak olej ryżowy może być stosowany do podsmażania i smażenia na głębokim tłuszczu. Jego delikatny, orzechowy charakter uzupełnia naturalny aromat smażonego mięsa, owoców morza oraz warzyw, nie tłumiąc ich smaku.
Skład:
100% olej ryżowy
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 2 364 kJ / 568 kcal
Tłuszcz: 39 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 31 g
Węglowodany: 45 g
- w tym cukry 32 g
Białko: 7,2 g
Sól: o,22 g