Olio Viola znajduje się w rejonie Bardolino, na łagodnych i przyjemnych wzgórzach z widokiem na jezioro Garda, obfitujących w wielowiekowe drzewa oliwne, gdzie oliwa zawsze była wytwarzana od uprawy po tłoczenie oliwek.
Od 1950 roku Viola na każdym etapie produkcji dokłada wszelkich starań, aby dostarczać wysokiej jakości produkty, które przyczyniają się do tego, aby każde danie było wyjątkowe. Najnowocześniejsze młyny i rozlewnie oleju są zgodne z systemem jakości, który certyfikuje procesy produkcyjne, aby zagwarantować naszym bezpieczny i doskonały produkt.
Filozofia marki zawsze pozostaje taka sama: „Wszystko jest smaczniejsze, gdy oliwa jest dobra!”
Oliwa z oliwek jest bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które wywierają dobroczynne działanie na organizm ludzki, powodując m.in. obniżenie poziomu złego cholesterolu. Oliwa zawiera też substancje zapobiegające chorobom nowotworowym oraz wpływa na obniżenie ciśnienia krwi.
Oliwa extra virgin z oliwek tłoczona na zimno, to najszlachetniejsza odmiana oliwy. Produkowana jest ze specjalnie selekcjonowanych oliwek.
Oliwa Viola La Colombara pozyskiwana jest z przerobu dojrzałych oliwek, które gwarantują produktowi wysoką jakość, którą odnaleźć można w delikatnym aromacie i wyrafinowanym smaku. Jest idealna do codziennego stosowania, z powodzeniem zastępując inne tłuszcze takie jak olej czy masło. Doskonała do sałatek, zup, pizzy, focacci, ryb i mięs.
najlepiej spożyć przed: 03.02.2024