OLIMP
WHEY PROTEIN COMPLEX
700g
- MIX KONCENTRATU ORAZ IZOLATU BIAŁEK SERWATKI
- NAJWYŻSZA JAKOŚĆ
- SUPER PRZYSWAJALNOŚĆ
- WYSOKI UDZIAŁ AMINOKWASÓW ROZGAŁĘZIONYCH (BCAA)
OLIMP Whey Protein Complex 100%® – specjalnie opracowany matrix białkowy, ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.
Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.
Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy.
Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
Sposób użycia:
1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g – 96 jednostek = 4 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w o 150 ml wody.
- Wartość odżywcza, w 100 g proszku, na porcję (35 g+ °150ml wody)
- Wartość energetyczna, 1628,9 kJ / 389,7 kcal, 571,4 kJ / 136,7 kcal
- Białko, 75 g, 26,2 g
- Węglowodany, 7,8 g, 2,7 g
- w tym cukry:, 5,9 g, 2,1 g
- Tłuszcz, 6,5 g, 2,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe, 4,0 g, 1,4 g
- Błonnik pokarmowy, 0 g, 0 g
- Sód, < 0,3 g, < 0,1 g
° W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
- Aminogram wzorcowy #, w 100 g, w 35 g
- Aminokwasy łącznie, 75000 mg, 26250 mg
- kwas L-glutaminowy, 13575 mg, 4751 mg
- *** L-walina, 4425 mg, 1549 mg
- **** L-fenyloalanina, 2250 mg, 788 mg
- *** L-tyrozyna, 1950 mg, 683 mg
- L-arginina, 1575 mg, 551 mg
- Glicyna, 1050 mg, 368 mg
- * L-metionina, 1650 mg, 578 mg
- L-histydyna, 1275 mg, 446 mg
- L-cysteina, 1650 mg, 578 mg
- */*** L - tryptofan, 1055 mg, 368 mg