Olimp Whey protein complex 600g
Whey Protein Complex firmy Olimp to suplement diety, a konkretnie odżywka białkowa. Skomponowana z dwóch frakcji białek o wysokiej jakości. Pierwsze z nich to ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC instant. Natomiast drugie to zaawansowany izolat białek serwatkowych WPI-CFM, także w formie instant. Obydwie formy mają wysoką wartość odżywczą, dzięki czemu są łatwo przyswajalne dla mięśni. Efektem tego jest szybsza regeneracja i odbudowa komórek mięśniowych. Białko serwatkowe oraz izolat pozyskano dzięki wysoce zaawansowanej technice, co umożliwia zachowanie ich naturalnej budowy i funkcjonalności.
Olimp Whey Protein Complex pozwala na zróżnicowany czas wchłaniania białka do organizmu. Oznacza to, że bez przeszkód może być stosowane jako alternatywa dla posiłku, zarówno okołotreningowo, jak i w pozostałych porach dnia. Dzięki produktowi firmy Olimp można być pewnym wzrostu suchej masy mięśniowej. Doskonale sprawdzi się też jako ochrona dla umięśnienia w trakcie tzw. redukcji.
Zastosowanie
Olimp Whey Protein Complex przeznaczony jest dla osób, które mają podwyższone zapotrzebowanie na białko lub nie są w stanie spożyć określonej ilości z posiłków.
Dla kogo?
Produkt sprawdzi się przede wszystkim u sportowców zaawansowanych, jak i tych uprawiających sport rekreacyjnie. Najczęściej wybierany jest przez osoby uprawiające sporty siłowe, które dążą do zwiększenia lub utrzymania masy mięśniowej. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby stosowały go osoby uprawiające inne dyscypliny sportowe, jeżeli istnieje taka potrzeba.
Uwagi
Należy pamiętać, aby nie przekraczać dawkowania w ciągu doby. Suplement ten nie może być zamiennikiem zróżnicowanej diety, a wyłącznie uzupełnieniem niedoborów. Produkt przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące nie powinny zażywać preparatu.
WHEY PROTEIN COMPLEX 100%TM Suplement diety. Wysokobiałkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Składniki:
95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).
Wartość odżywcza na porcję (35 g) na 2 porcje (70 g) na 3 porcje (105 g) w 100 g
Wartość energetyczna 566 kJ/134 kcal 1137 kJ/ 267 kcal 1698 kJ/401 kcal 1624 kJ/382 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,5 g
0,2 g 2,9 g
0,5 g 4,4 g
0,7 g 4,2 g
0,7 g
Węglowodany
w tym cukry
3,9 g
1,4 g 7,7 g
2,8 g 12 g
4,2 g 11 g
4,0 g
Białko
26 g 53 g 79 g 75 g
Sól 0,30 g 0,60 g 0,90 g 0,86 g
° W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Aminogram wzorcowy # na 35 g na 100 g
L-alanina
1,3398 g 3,828 g
L-arginina 0,562716 g 1,60776 g
kwas L-asparaginowy 2,94756 g 8,4216 g
L-cysteina 0,562716 g 1,60776 g
kwas L-glutaminowy 4,850076 g 13,85736 g
Glicyna
0,375144 g 1,07184 g
L-histydyna
0,455532 g 1,30152 g
*/** L-izoleucyna
1,714944 g 4,89984 g
*/**L-leucyna
2,840376 g 8,11536 g
* L-lizyna
2,572416 g 7,34976 g
* L-metionina
0,589512 g 1,68432 g
*/*** L-fenyloalanina
0,80388 g 2,2968 g
L-prolina
1,47378 g 4,2108 g
L-seryna
1,232616 g 3,52176 g
* L-treonina
1,795332 g 5,12952 g
*/*** L - tryptofan
0,375144 g 1,07184 g
*** L-tyrozyna
0,696696 g 1,99056 g
*/** L-walina
1,580964 g 4,51704 g
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne