Olimp Sport Nutrition
WHEY PROTEIN COMPLEX | 2270g
- Smak: Czekolada - Karmel
- Suplement diety
Opis Produktu:
Nowatorska technologia, zaawansowana wiedza i wieloletnie doświadczenie naukowców z Olimp Labs znalazły swoje odzwierciedlenie w zaawansowanej odżywce białkowej Whey Protein Complex 100%. To produkcji białka użyto izolatu CFM i koncentratu białka serwatki. Dzięki temu stworzono produkt, który skutecznie uzupełnia dietę we właściwą ilość protein, wspomagając tym samym regenerację potreningową oraz budowę lub utrzymanie masy mięśniowej.
Zalecana dzienna porcja:
- 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml* wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu
Wartość odżywcza w porcji:
- Wartość energetyczna: 566kJ/134kcal
- Tłuszcz: 1,5g
- -> w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 3,9g
- -> w tym cukry: 1,4g
- Białko: 26g
- Sól: 0,3g
Aminogram wzorcowy
- L-alanina: 1,3398 g
- L-arginina: 0,562716 g
- kwas L-asparaginowy: 2,94756 g
- L-cysteina: 0,562716 g
- kwas L-glutaminowy: 4,850076 g
- Glicyna: 0,375144 g
- L-histydyna: 0,455532 g
- 1/2 L-izoleucyna: 1,714944 g
- 1/2L-leucyna: 2,840376 g
- 1 L-lizyna: 2,572416 g
- 1 L-metionina: 0,589512 g
- 1/3 L-fenyloalanina: 0,80388 g
- L-prolina: 1,47378 g
- L-seryna: 1,232616 g
- 1 L-treonina: 1,795332 g
- 1/3 L - tryptofan: 0,375144 g
- 3 L-tyrozyna: 0,696696 g
- 1/2 L-walina: 1,580964 g
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).