Olimp Pure Whey Isolate 95 - 600g masło orzechowe
- ✅ Wolny od laktozy
- ✅ Idealne źródło pełnowartościowych protein w diecie
- ✅ Najwyższa jakość na rynku
- ✅ Pyszne smaki i znakomita rozpuszczalność
- ✅ Wysoka koncentracja aminokwasów bcaa oraz eaa w każdej porcji
Wartość Odżywcza / Informacja Żywieniowa: Na 30 g
- Wartość Energetyczna (energia): 440kJ/106kcal
- Tłuszcz: <0.5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.2 g
- Węglowodany: <0.5 g
- w tym cukry: <0.5 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 26 g
- Sól: 0.25 g
Zalecane spożycie:
- Dzień Treningowy:1-3 porcje dziennie
- Dzień Nietreningowy:1-3 porcje dziennie
Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek.
Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy.
Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
ID: BP-REF_OLI/110#MAORZ_