OLIMP SPORT NUTRITION
PROFI MASS®
Gramatura: 1000g
Smak: truskawkowy
PROFI MASS® zawiera w sobie najbardziej zaawansowany suplementacyjnie matrix proteinowy łączący w sobie wszystkie frakcje białek mleka (hydrolizat, koncentrat i izolat białek serwatkowych, a także nieskazitelnej jakości micelarną kazeinę) o wartość BV sięgającej 159. Proporcje zastosowanych źródeł białka zostały dobrane w oparciu o precyzyjnie ustalone kinetyki szybkości trawienia i uwalniania aminokwasów do krwiobiegu, a także efektywności ich absorbcji do komórek i integracji ze strukturami własnymi organizmu. Ten niezwykle skuteczny blend proteinowy zapewnia najwyższe nasycenie krwi białkowymi produktami trawienia już w 15 minut od chwili jego podania (hydrolizat białek serwatkowych), osiągając maksimum stężenia w czasie 45min- 2 godz. (koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych) i na ciągle wysokim poziomie utrzymując go przez 6 kolejnych godzin (kazeina micelarna).
Skrupulatnie dobrane ilości i rodzaje źródeł białka gwarantują najbardziej pożądany, dla budowy mięśni, profil aminokwasowy, szczególnie bogaty w aminokwasy niezbędne i rozgałęzione. Stosowanie Profi Mass gwarantuje, zatem, utrzymanie najwyższej podaży aminokwasów, zarówno w trakcie intensywnego wysiłku, jak i zaraz po nim, bezpośrednio przyczyniając się do nadkompensacji składników budulcowych. W tak sprzyjających warunkach fizjologicznych potreningowa regeneracja będzie zachodziła z najwyższą wydajnością. Izolat białek serwatki i micelarna kazeina dodatkowo ujawnią swój wysoki potencjał w intensyfikacji procesów lipolizy, zmieniając pokrój sylwetki sportowca, czyniąc ją bardziej odtłuszczoną.
Wartość odżywcza: w 100 g, na porcję (50g + 100ml wody)
- Wartość energetyczna: 1440 (1568**) kJ / 344,5 (375,1**) kcal, 720 (782,1**) kJ / 172,3 (187,1**) kcal
- Białko: 45 g, 22,5 g
- Węglowodany: 40 g, 20 g
- w tym cukry: 7 g, 3,5 g
- Tłuszcz: 4,7 g, 2,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,8 g, 1,9 g
- Błonnik pokarmowy: 0 g, 0 g
- Sód: <0,1 g, <0,1 g
- Tauryna: 500 mg, 250 mg
- L-glutamina: 250 mg, 125 mg
- Olej MCT: 700 mg, 350 mg
Aminogram wzorcowy #
Aminokwasy na 100g na 50g (porcja)
- Alanina 2201 mg 1100 mg
- Arginina 957 mg 479 mg
- Kwas asparaginowy 4795 mg 2397 mg
- Cystyna 988 mg 494 mg
- Kwas glutaminowy 8147 mg 4074 mg
- Glicyna 649 mg 324 mg
- Histydyna 781 mg 391 mg
- Izoleucyna 2808 mg 1404 mg
- Leucyna 4633 mg 2316 mg
- Lizyna 4196 mg 2098 mg
- Metionina 999 mg 500 mg
- Fenyloalanina 1349 mg 674 mg
- Prolina 2444 mg 1222 mg
- Seryna 2038 mg 1019 mg
- Treonina 2935 mg 1467 mg
- Tryptofan 647 mg 323 mg
- Tyrozyna 1163 mg 582 mg
- Walina 2599 mg 1300 mg
- Aminokwasy łącznie 44328 mg 22164 mg
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych
Składniki: 56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), micelarna kazeina (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza), aromaty, 0,7% olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; 0,5% tauryna, 0,25% L-glutamina, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi);barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Przeznaczenie: doskonała proporcja pełnowartościowych protein i złożonych węglowodanów uzupełniona olejem MCT, izomaltulozą i L-glutaminą, optymalna dla osób o umiarkowanej przemianie materii dążących do utrzymania i wzrostu beztłuszczowej masy ciała.
1-4 porcji dz. – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem.
1 porcję (50 g – 170 jednostek miarki = 4 miarki lub 8 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100ml* wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.*Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.