OLIMP SPORT NUTRITION
PEANUT BUTTER CRUNCHY
Gramatura: 350 g
- Zawiera wyłącznie naturalne składniki
- Brak w nim dodatku soli, cukru i oleju palmowego
- Jest bogaty w witaminy i minerały
PREMIUM PEANUT BUTTER – wysokiej jakości krem orzechowy, które zawiera wyłącznie naturalne składniki.
100% obranych orzeszków arachidowych bez łupin i gorzkich skórek
bez dodatku oleju palmowego
bez dodatku soli i cukru
wolne od Aflatoksyn
bogate w witaminy i składniki mineralne
ekstra kawałki orzeszków
OLIMP PREMIUM PEANUT BUTTER to odpowiedź na zapotrzebowanie najbardziej wymagających Klientów, poszukujących bezkompromisowej jakości, oraz wyjątkowego naturalnego smaku.
Komu polecamy PREMIUM PEANUT BUTTER:
osobom, chcącym uzupełnić dietę w białko roślinne (aż 25%), które jest tak cenne zwłaszcza w diecie osób aktywnych fizycznie i sportowców, oraz wegetarian i wegan,
osobom, szukającym źródła węglowodanów charakteryzujących się niskim indeksem glikemicznym - jedna łyżka stołowa kremu orzechowego (ok. 15 g) ma ładunek glikemiczny = 1,
osobom chcącym uzupełnić dietę w idealne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwas oleinowy i linolowy, czyli kwasy z rodziny omega-6 i omega 9,
osobom, które dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym chcą przyśpieszyć metabolizm,
osobom dbających o linię, które ograniczają w codziennym odżywianiu spożycie soli i cukru.
OLIMP PREMIUM PEANUT BUTTER nie zawiera żadnych dodatków! Jest w 100% z naturalnych składników!
Krem orzechowy to dodatek, który bardzo dobrze komponuje się ze zarówno ze słodkimi, słonymi jak i ostrymi smakami. Najczęściej używane jest do smarowania kanapek czy naleśników, wypieków, deserów, przygotowywania shake’ów,
PREMIUM PEANUT BUTTER – This is It!
Informacja o wartości odżywczej: na 100 g ▬ na porcję 15 g
- Wartość energetyczna: 2706 kJ / 644 kcal ▬ 406 kJ / 97 kcal
- Tłuszcz: 52,0 g ▬ 7,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g ▬ 1,5 g
- Węglowodany: 20 g ▬ 1,5 g
- w tym cukry: 5,1 g ▬ 0,8 g
- Białko: 25 g ▬ 3,7 g
- Sól: 0,19 g ▬ 0,03 g
Składniki: 100% prażone orzechy ziemne
Uwaga: Tworząca się warstwa oleju na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym dla tego typu produktu. Wymieszać przed spożyciem.
Produkt może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Zastosowanie: Masło orzechowe to dodatek, który bardzo dobrze komponuje się ze zarówno ze słodkimi, słonymi jak i ostrymi smakami. Najczęściej używane jest do smarowania kanapek, naleśników, wypieków, deserów, przygotowywania shake’ów.