I'M VEGGIE PROTEIN BAR
Smak: Czekoladowo-orzechowy
Gramatura: 50g
✅Baton wysokobiałkowy dla wegan i wegetarian - solidna porcja wysokiej jakości białka (11 g - baton 50 g) będącego mieszanką roślinnych protein z grochu, brązowego ryżu oraz soi (izolat białka sojowego - chrupki sojowe).
✅Wzrost i utrzymanie masy mięśniowej - baton ułatwia uzupełnienie diety w wysokiej jakości białko, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu.
✅Niska zawartość cukrów - białkowy baton dla wegan i wegetarian marki Olimp Sport Nutrition to jedynie 178 kcal (na 50 g) i zaledwie 1,3 g cukrów! Przekąska stanowi doskonałą alternatywę dla słodyczy. Oprócz tego baton zawiera solidną porcję błonnika pokarmowego (13 g).
✅Fit przekąska o każdej porze dnia - "legalna" przekąska, która świetnie sprawdza się zarówno przed, jak i po treningu, w trakcie pracy, w podróży, na biwaku, na wycieczce.
Zdrowa, zbilansowana dieta nie musi być nudna i monotonna. Zwłaszcza kiedy masz w zasięgu ręki pyszny białkowy baton Olimp I'm Veggie Protein Bar! Ta rewelacyjna w smaku pełnowartościowa przekąska stanowi świetną alternatywę dla słodyczy i idealnie sprawdza się w momencie, kiedy dopada głód.
Olimp I'm Veggie Protein Bar to wysokobiałkowy baton (23% białka) dla wegan i wegetarian o wyjątkowym smaku czekoladowo-arachidowym. Brak w nim dodatków odzwierzęcych. W składzie mamy mieszankę proteinową pochodzącą z grochu, brązowego ryżu oraz soi (izolat białka sojowego - chrupki sojowe). Każdy baton (50 g) zawiera 11 g białka, które pomaga we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej. Uwagę zwraca również wysoka zawartość błonnika pokarmowego, niska zawartość cukrów i jedynie 178 kcal!
Olimp I'm Veggie Protein Bar zawiera węglowodany o niskim indeksie glikemicznym, dzięki dodatkowi palatynozy (izomaltulozy) - dwucukru (źródło glukozy i fruktozy), który pomaga w sprawnej odbudowie utraconych na skutek intensywnego wysiłku zapasów energetycznych (glikogenu)[1]. Skład wegańskiej przekąski Olimp uzupełniono witaminą B12, minerałami (cynk - chelat Albion™, selen, jod) oraz popularnym wśród osób aktywnych fizycznie adaptogenem - ekstraktem ashwagandhy KSM®-66.
Sięgając po pysznego białkowego baton dla wegan marki Olimp Sport Nutrition, otrzymujesz:
· porcję wysokiej jakości białka - 11 g (1 baton 50 g), które przyczynia się do wzrostu i do utrzymania masy mięśniowej,
· produkt bez dodatków odzwierzęcych - fit przekąska dla wegan i wegetarian
· tylko 178 kcal! (1 baton 50 g)
· pyszną przekąskę, która może stanowić świetną alternatywę dla słodyczy - baton o niskiej zawartości cukrów,
· przekąskę o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego,
· zdrową, "legalną" przekąskę, po którą możesz sięgnąć przed i po treningu, w pracy, w podróży autem, na wycieczce,
· pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego i w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego (witamina B12, jod),
· pomoc w zmniejszeniu uczucia zmęczenia oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek (witamina B12),
· pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych (cynk - wysoko przyswajalny chelat aminokwasowy Albion™),
· wsparcie w zachowaniu witalności, w zwiększeniu odporności na stres, w budowaniu masy mięśniowej (ekstrakt z ashwagandhy KSM®-66[2].
Białkowy baton Olimp I'm Veggie Protein Bar należy traktować jedynie jako uzupełnienie zdrowej, odpowiednio zbilansowanej diety! Nie stanowi natomiast zamiennika posiłków.
[1] Cori CF. The rate of glycogen formation in the liver during absorption of fructose and galactose. Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine. 1926;23(6):459-461. doi:10.3181/00379727-23-3013.
[2] 50 mg w dwóch batonach.
Informacja o wartości odżywczej: na 100 g, na porcję (baton 50 g):
- Wartość energetyczna: 1472 kJ/ 355 kcal, 736 kJ/ 178 kcal
- Tłuszcz: 17 g, 8,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g, 3,4 g
- Węglowodany: 18 g, 9,2 g
- w tym cukry: 2,6 g, 1,3 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 15 g, 7,6 g
- Błonnik: 26 g, 13 g
- Białko: 23 g, 11 g
- Sól: 0,41 g, 0,21 g
- Witamina B12: 2,5 µg (100%# ), 1,25 µg (50%# )
- Cynk: 10 mg (100%# ), 5 mg (50%# )
- Selen: 55 µg (100%# ), 27,5 µg (50%# )
- Jod: 150 µg (100%# ), 75 µg (50%# )
- Ekstrakt ashwagandhy KSM-66®: 50 mg, 25 mg
# RWS – referencyjne wartości spożycia.
Składniki: 25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brązowego ryżu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy1 z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, izomaltuloza2 , emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zagęszczająca: guma arabska; aromaty [zawierają orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%. 1 Izomaltooligosa- charydy to źródło glukozy. 2 Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb. Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Nie spożywać jednocześnie z produktami zawierającymi cynk, selen lub jod. Nie spożywać więcej niż 2 batony dziennie.
PL I’M VEGGIE PROTEIN BAR *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwą o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych oraz ekstraktu ashwagandhy. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Opakowanie zawiera 1 porcję (1 baton). **Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu. Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole.
Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności