OLIMP GOLD BEEF PROTEIN daleko wykracza poza popularne na rynku jednoskładnikowe hydrolizaty białek wołowych. Ten ekskluzywny produkt został wzbogacony proteinami i bioaktywnymi peptydami z plazmy krwi wołowej, które wykazują szerokie spektrum działania przeciwzapalnego, dzięki czemu w istotny sposób przyczynia się do poprawy szybkości budowania masy mięśniowej, jej jakości, tempa regeneracji, jak również charakterystyki i objętości treningu. Wykorzystany w produkcji prowadzonej w warunkach farmaceutycznych hydrolizat białek wołowych, dzięki wcześniejszej enzymatycznej obróbce, jest źródłem błyskawicznie przyswajalnych wolnych aminokwasów oraz niskocząsteczkowych peptydów wchłanianych bezpośrednio do krwiobiegu już po około 15 minut od spożycia. Znacznie obniża to ryzyko rozwinięcia stanów katabolicznych w obciążonych treningowo lub pozostających w okresie przejściowego niedożywienia komórkach mięśniowych.
- zawiera pełen profil aminokwasów proteogennych z istotnym udziałem aminokwasów egzogennych (EAA), w tym o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA), wykazujących się silnym działaniem anabolicznym i antykatabolicznym,
- nie zawiera laktozy, więc z sukcesem może być stosowany przez osoby cierpiące na obniżenie jakości życia spowodowane alergią na ten składnik pokarmowy,
- charakteryzuje się śladową zawartością węglowodanów (poniżej 0,5 g) i tłuszczu (poniżej 1 g) w przeliczeniu na porcję,
- jest produktem o bardzo wysokiej koncentracji białka,
- zawiera wysokie stężenie aminokwasów: L-argininy, L-proliny, Glicyny, Alaniny