OLEWNIK
Kabanosy Wieprzowe 105g
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, suszona.
Kiełbasa w jelitach baranich o długości batonu ok 20 cm, barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej.
Surowce równomiernie rozłożone.
Konsystencja krucha, powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle
przylegająca do masy mięsnej.
Barwa na przekroju ciemnoróżowa, tłuszczu biała do kremowej.
Smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy wieprzowej z mięsa peklowanego,
wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słona.
Skład :
- 100 g produktu wyprodukowano ze 160 g mięsa wieprzowego.
składniki:
- mięso wieprzowe, sól, cukier, przyprawy, substancja konserwująca - azotyn sodu. osłonka jadalna - jelito baranie.
może zawierać:
- gorczycę, jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję.