OLEOFARM Olej z awokado 0,25l Wyprzedaż
data 30-01-2023
OLEJ Z AWOKADO - tłoczony na zimno
Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Wspaniale podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek, dipów, sosów i pikantnych past. Olej z awokado charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
SKŁADNIKI
Olej z owoców awokado tłoczony na zimno.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna (energia) 3374 kJ/821 kcal
Tłuszcz: 91 g, w tym:
– kwasy tłuszczowe nasycone 18 g
– kwasy tłuszczowe jednonienasycone 63 g
– kwasy tłuszczowe wielonienasycone 10 g
Węglowodany: 0 g, w tym:
– cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Omega-6 (kwas linolowy) 9,6 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 51 g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Może wytrącić się naturalny osad.