Oleofarm LenVitol, len mielony, 2 x 200 g
Oleofarm LenVitol, len mielony został uzyskany w procesie odtłuszczania. Jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu zwyczajnego wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie.
Len mielony jest wartościowym dodatkiem do żywności. Powstaje w procesie mielenia ziaren Lnu zwyczajnego. To roślina szeroko wykorzystywana, między innymi, w przemyśle spożywczym, lecznictwie oraz kosmetyce. Len ma właściwości wiążące wodę, które działają nie tylko osłonowo, mają także zastosowanie w przypadku walki z nadmiernym apetytem przez wzgląd na wysoką zawartość błonnika wykazującego właściwości żelujące i przyczyniające się do wiązania treści przewodu pokarmowego. Błonnik opóźnia opróżnianie żołądka, dzięki czemu użytkownik dłużej odczuwa sytość po zjedzeniu posiłku.
Zastosowanie
Uzupełnienie diety w składniki aktywne preparatu.
Sposób użycia
- 1 łyżeczkę lnu mielonego zalać 3/4 szklanki gorącej wody.
- Odczekać kilka minut, często mieszając do uzyskania kleiku.
- Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów lub miodu.
- Len mielony jest również doskonałym dodatkiem do zup, pieczywa, sosów oraz płatków śniadaniowych.
Składniki
Mielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.) uzyskane w procesie odtłuszczania (100%).
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1291kJ/311kcal,
- tłuszcz 9g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,7g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 6,2g), węglowodany 7g (w tym: cukry 2g), błonnik 38g, białko 32g, sól 0,15g.
Ważne wskazówki
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
Zawartość netto
2 x 200g