Olej z wiesiołka tłoczony na zimno Ecotrendy
Olej z wiesiołka został wyprodukowany z polskich nasion wiesiołka.
Olej z wiesiołka tłoczony jest metodą na zimno w temperaturze do 38°C, dzięki czemu nie ulegają rozkładowi kwasy tłuszczowe omega-3, -6, -9. Nie jest poddawany rafinacji ani innym procesom obróbki chemicznej. Jest to metoda w pełni naturalna i ekologiczna, zachowująca wszystkie walory smakowe i zdrowotne oleju. Olej z wiesiołka charakteryzuje delikatny, łagodny orzechowy smak, a także złocistą barwę.
Ze względu na prawdziwe bogactwo i cenne źródło składników odżywczych, olej z wiesiołka jest chętnie wykorzystywany do produkcji leków i kosmetyków.
Spożywanie oleju z wiesiołka łagodzi dolegliwości miesiączkowe, reguluje cykl miesiączkowy oraz inne przypadłości związane z zaburzeniami gospodarki hormonalnej u kobiet. Cenny kwas gamma - linolenowy również ochrania układ krążenia i wpływa na prawidłową pracę serca, a także działa przeciwreumatycznie.
Olej wiesiołkowy jest również wykorzystywany jako kosmetyk odpowiedni dla osób borykających się z problemami skórnymi, m.in.: egzemy, trądziku różowatego, łuszczycy, suchej skóry, alergii czy stanów zapalnych.
Olej z wiesiołka nadaje się do stosowania zarówno wewnętrznego, jak i zewnętrznego. Zaleca się przyjmować go trzy razy dziennie po jednej łyżeczce przed każdym posiłkiem w celach leczniczych. Profilaktycznie najlepiej zażywać do dwóch łyżeczek w ciągu doby.
Olej z wiesiołka uchodzi za zdrowy składnik diety, który wzbogaci smak potraw podawanych wyłącznie na zimno, m.in. sałatek, sosów.
Skład: 100% olej z nasion wiesiołka
Wartość odżywcza w 100ml:
- Wartość energetyczna 3700 kJ / 900 kcal
- Tłuszcz – 100g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 10g
- Węglowodany - 0g, w tym cukry 0g
- Białko - 0g
- Sól - 0g
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3-4 tygodnie. Olej może zawierać naturalny osad.
Wyprodukowano dla: Ecotrendy Sp. z o.o., 22-100 Chełm, ul. Wojsławicka 7J.