Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych (NNKT - Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Oleofarm Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno 0,25 l