Olej z orzechów włoskich jest bogatym źródłem minerałów, które wpływają stymulująco na czynności mózgu, usprawniają pamięć, poprawiają koncentrację. Kwasy omega-3 i omega-6 zawarte w orzechu sprzyjają właściwemu funkcjonowaniu ciała ludzkiego. Stosowany do sałatek, sosów i dressingów, wyśmienity do mięsa i ryb. Niezastąpiony w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.
Składniki:100% olej z orzechów włoskich, zawiera kwasy omega-3 i omega-6.
Sposób przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Inne uwagi dotyczące przechowywania:Chronić przed światłem.
Wartość odżywcza:Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 gZawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 9 gJednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 mlWielkość porcji 100 mlWartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 828 kcal/100gZawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 gZawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 gZawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 66 gZawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 92 g