OLEJ Z OGÓRECZNIKA LEKARSKIEGO 100 ml
- TŁOCZONY NA ZIMNO
- 100% NATURALNY
- NIERAFINOWANY
- NIEOCZYSZCZONY (NIEFILTROWANY)
- BEZ KONSERWANTÓW I PRZECIWUTLENIACZY
- OLEJ Z OGÓRECZNIKA TŁOCZYMY 2 RAZY W TYGODNIU
- KLIENT OTRZYMA OLEJ TŁOCZONY MAKSYMALNIE 3 DNI PRZED WYSYŁKĄ
- ZAWSZE ŚWIEŻY
- WSZYSTKIE OFEROWANE OLEJE TŁOCZYMY SAMI W NASZYM GOSPODARSTWIE
Termin przydatności do spożycia to 4 miesiące od daty wytłoczenia oleju, pod warunkiem, że olej przechowywany będzie w temperaturze około 7°C.
- Data tłoczenia oleju nadrukowana jest na każdej butelce
- Konkurencyjne oleje z długim terminem ważności w swoim składzie zawierają przeciwutleniacze. Wiele syntetycznych przeciwutleniaczy dodawanych w procesie produkcji może powodować: alergie, problemy żołądkowe, zwiększać poziom cholesterolu we krwi oraz zaburzać wchłanianie żelaza. Zamiast zmniejszać szkodliwość wolnych rodników, często przyczyniają się do ich powstawania i większej aktywności.
OLEJE TŁOCZYMY NA NOWOCZESNEJ PRASIE ŚLIMAKOWEJ WYKONANEJ W CAŁOŚCI ZE STALI NIERDZEWNEJ
- wszystkie nasze prasy posiadają certyfikat dopuszczający urządzenia do produkcji spożywczej
- układ chłodzący naszego autorstwa umożliwia stałe kontrolowanie temperatury tłoczonego oleju (niezbędny w przypadku tłoczenia twardych nasion)
WSZYSTKIE NASZE OLEJE ROZLEWANE SĄ DO BUTELEK Z CIEMNEGO SZKŁA
Razem z nami dbasz o środowisko. Dzięki zainstalowanym w naszej olejarni panelom fotowoltaicznym, oleje tłoczymy korzystając z czystej energii słonecznej. Dodatkowo stosujemy ekologiczne opakowania termiczne wykonane z wielowarstwowej tektury dzięki czemu redukujemy stosowanie tworzyw sztucznych do minimym.
Warmińska Manufaktura to gospodarstwo rolne o powierzchni ponad 100ha wpisane do rejestru pod numerem WM060720121 .Od lat specjalizujemy się w uprawie siemienia lnianego, ostropestu plamistego, wiesiołka dwuletniego, ogórecznika lekarskiego oraz różnych ziół i owoców. Nasze oleje doceniły już tysiące klientów indywidualnych oraz kilka firm farmaceutycznych i kosmetycznych.
Dlaczego nasze oleje nie są filtrowane?
- Filtrowanie napowietrza olej co powoduje utlenianie kwasów tłuszczowych
- Podczas filtrowania temperatura oleju osiąga temperaturę 60°C
- Oleje poddawane są jedynie procesowi sedymentacji dlatego po pewnym czasie na dnie butelki może zebrać się niewielka ilość osadu, jest to zjawisko w pełni naturalne.
Warmińska Manufaktura, działająca w jednym z najczystszych zakątków Polski, jest niewielką firmą rodzinną zajmującą się tłoczeniem oleju.
- Oleje tłoczone na zimno w temperaturze do 38°C
Oleje tłoczymy metodą na zimno w temperaturze do 38°C, dzięki czemu nie ulegają rozkładowi kwasy tłuszczowe omega-3, -6, -9. Nie poddajemy ich rafinacji ani żadnym innym procesom obróbki chemicznej. Jest to metoda w pełni naturalna i ekologiczna, zachowująca wszystkie walory smakowe i zdrowotne oleju.
- Surowiec z własnych upraw
Do produkcji używamy w większości nasiona roślin uprawianych w naszym gospodarstwie. Aby zapewnić najzdrowszy i najwyższej jakości surowiec podjęliśmy decyzję o stopniowym przechodzeniu na uprawy ekologiczne. Jednocześnie dokładamy wszelkich starań aby surowce spoza naszego gospodarstwa pochodziły od sprawdzonych dostawców i posiadały certyfikaty ekologiczne.
- Zawsze świeży olej.
Oleje tłoczymy na bieżąco i w niewielkich ilościach dlatego mają Państwo pewność , że otrzymujecie olej świeży wytłoczony około 3 dni przed wysyłką.
Wszystkie nasze produkty są chronione europejskim wzorem przemysłowym. Numer certyfikatu rejestracyjnego EUIPO No 006105003-0001. Wszelkie naruszenia wzorów będą zgłaszane do naszej Kancelarii Patentowo-Prawnej.
Zakaz kopiowania całości lub części opisu, grafiki i/lub kodu źródłowego. W przypadku nie zastosowania się do zakazu zostaną wyciągnięte konsekwencje prawne. Zgodnie z ustawą z 4 lutego 1994r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994/24/83) za naruszanie praw własności poprzez kopiowanie, powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych wyżej treści grozi grzywną oraz karą pozbawienia wolności od 6 m-cy do lat 5 (art. 115.1).
W trosce o Państwa bezpieczeństwo i najwyższą jakość naszych produktów, Warmińska Manufaktura zgodnie z obowiązującą ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( ustawa z dn. 25.08.2006r Dz. U. 2018r. poz. 1541) jest wpisana do rejestru zakładów podlegających kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Aby zapewnić najwyższy poziom bezpieczeństwa produkowanej przez nas żywności, wprowadziliśmy w naszym zakładzie system HACCP.