Olej rzepakowy do smażenia sałatek gotowania 5 litrów w trzech butelkach
Rafinowany olej rzepakowy Złota Polana, stabilny posiada ponad przeciętną jakość, często uznawany za najzdrowszy olej do smażenia, bo zawiera przede wszystkim kwasy jednonienasycone i dodatkowo ma wysoką temperaturę dymienia - min. 240C, idealnie nadaje się do:
✅ smażenia
✅sałatek
✅ gotowania
Wygoda użytkowania, po opróżnieniu małej butelki, przelewasz olej z 3 litrowej butli do mniejszego opakowania!
Składniki:
⭐ rafinowany olej rzepakowy 100%
Nasz olej posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych omega 3!
Jedna butelka 1L zawiera aż 91 porcji (łyżek stołowych) oleju.
Wyprodukowano w Polsce z rzepaku z UE i spoza UE. Najlepiej spożyć przed: data na górnej części butelki ( bardzo długi termin ważności). Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
Dlaczego olej rzepakowy?:
1️⃣ po pierwsze jest bardzo stabilny na tle olejów ciekłych,
2️⃣ po drugie – rafinowany olej rzepakowy jest całkowicie pozbawiony smaku i zapachu, a więc nie ma wpływu na smak smażonych produktów,
3️⃣ po trzecie – są informacje, że olej rzepakowy łatwiej się odsącza od smażonych produktów, dzięki czemu są o 5-10% mniej kaloryczne
4️⃣ po czwarte – rafinowany olej rzepakowy ma bardzo wysoką temperaturę dymienia w porównaniu do innych olejów
Ten sam olej, inne opakowanie.
⭐ Producent dostarcza olej w dwóch wariantach.
⭐ Zawartość butelki jest ta sama, różni się jedynie etykietą.