Z Olejem kukurydzianym Olini wzbogacisz swoją dietę o nienasycone kwasy tłuszczowe, których Twój organizm potrzebuje, aby dobrze funkcjonować. To także źródło witaminy E, zwanej „witaminą zdrowia i młodości” oraz cynku.
Swoim kukurydzianym aromatem ten dobry tłuszcz doda meksykańskiego charakteru daniom mięsnym i warzywnym. Pasuje też do potraw kuchni amerykańskiej, w którym króluje kukurydza.
Olej kukurydziany Olini pokocha cała rodzina!
- za 100% naturalność - to olej nierafinowany, tłoczony na zimno
- za neutralny smak, który pasuje do wielu potraw: sałatek i surówek, ugotowanych warzyw, dipów i majonezów, twarogu i ryb
- za kukurydziany zapach, którym będą pachnieć Twoje potrawy
- za źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych
- za złocisto-pomarańczowy kolor, dzięki któremu potrawy stają się apetyczne
- za świeżość - otrzymujesz od nas olej, który nie stał długo na półce
Naturalnie, roślinnie i rodzinnie
Nasz Olej kukurydziany tłoczymy na zimno z zarodków, z których trudniej jest go pozyskać. Zarodek to tylko 10% masy ziarna, ale to w nim zmagazynowane jest 26% białka i większość tłuszczu z ziarna kukurydzy. Wyciskamy więc z nich to, co najlepsze!
Czuć w smaku, zapachu, kolorze i wartościach odżywczych oleju. O jego jakości świadczy też naturalny osad, który z czasem może pojawić się na dnie butelki.
Olej kukurydziany, dzięki swoim zmiękczającym właściwościom, może być stosowany także do pielęgnacji włosów i skóry. Używa się go również do masażu ciała.
Przechowywanie
Olej kukurydziany najlepiej jest przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i chłodnym miejscu.
Po czym poznasz olej tłoczony na zimno?
Olej kukurydziany może mieć naturalny osad, który powstaje po oddzieleniu się od cieczy. Wystarczy, że przed użyciem delikatnie wstrząśniesz butelką.
Skład:
100% olej z zarodków kukurydzy