Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 64,46 zł
- OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 1 L - COCOMI
- 74,45 zł z dostawą
- 69,49 zł
- OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN NIEFILTROWANA 1L - FARCHIONI OLII
- 79,48 zł z dostawą
- 66,00 zł
- Oliwa Farchioni 1 litr Extra Vergine z Włoch szklana butelka 1 tłoczenie
- 75,99 zł z dostawą
Opis
Płatności
- Wpłata na konto w PKO BP
- Wpłata przez "Płacę z Allegro"
- Płatność "Za pobraniem" przy odbiorze przesyłki
- Płatność gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Olej Kokosowy 100% Extra Virgin
BIO
tłoczony na zimno
objętość: 1000 ml
kraj pochodzenia: Sri Lanka
data przydatności: 03.2013
W temperaturze do 25 stopni Celsjusza olej przybiera postać stałą o kolorze białym, stąd nazywany czasem masłem kokosowym. W ciepłym otoczeniu olej robi się płynny, przeźroczysty lub delikatnie żółty.
Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie, nadaje potrawom orientalny charakter.
Praktycznie nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, do tego jest o wiele zdrowszy. Oleje takie jak: sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur. Olej kokosowy tłoczony na zimno nie zawiera tłuszczy trans.
Bardzo rzadko występuje w sprzedaży jako olej tłoczony na zimno, dzięki czemu pozostaje delikatny smak i zapach kokosa.
Taki właśnie olej sprzedaje, jest przepyszny. Uwielbiam nim smarować herbatniki oraz ciasteczka. Nadaje się również do smażenia, zostawia wyjątkowy posmak. Znakomicie zastępuje również krem do rąk.
Nieocenione są też wartości oleju kokosowego w kosmetyce. Olej posiada właściwości nawilżające, może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
Wspomaga gojenie się ran, hamuje pojawianie sie plam na skórze, działa łagodząco przy chorobach skóry (egzemy), spowalnia starzenie i opóźnia powstawanie zmarszczek, nawilża i wygładza skórę.
Jako jedyny olej chroni włosy przed utratą protein, dzięki swej specyficznej budowie olej kokosowy jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają sie miękkie, lśniące i mocne.
Stosowanie na skórę głowy wzmacnia cebulki, zapobiegając wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i pomaga w walce z łupieżem. Można stosować jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed myciem, lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.
Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.
Olej kokosowy zawieraokoło 50% kwasu laurynowego (Laurin), który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki - ochrona przed infekcjami, wzmacnia system odpornościowy.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.