Jeden z najsłynniejszych produktów syberyjskiej tajgi. Wyjątkowa metoda tłoczenia na zimno przy użyciu drewnianych pras, (opisana w książkach z serii „Dzwoniące Cedry Rosji”) pozwala zachować wszystkie składniki i mikroelementy obecne w orzechach cedrowych.
Olej z orzechów syberyjskiego cedru jest wyjątkowo bogaty w witaminy A, B, C i wit. E, zwaną również „witaminą młodości”, kwas foliowy. Zawiera potrzebne organizmowi NNKT (nienasycone kwasy tłuszczowe) oraz szereg pierwiastków, takich jak miedź, cynk, magnez, kobalt.
Olej cedrowy ma działanie łagodzące na żołądek, zmniejsza wydzielanie kwasu solnego i chroni śluzówkę żołądka i przełyku. Poprawia i reguluje pracę wszystkich narządów. Ze względu na swe łagodne działanie może być przyjmowany przez dzieci.
Zbiór orzechów, jak i proces tłoczenia oleju odbywają się w tajdze, w ekologicznie czystej strefie.
Już mała łyżka oleju cedrowego dodaje sił do pracy, pobudza do życia i podwyższa poziom energii fizycznej i duchowej. Działa przy przemęczeniu fizycznym lub psychicznym, pomaga odbudować równowagę w człowieku.
Skład: Olej cedrowy nierafinowany (100%