Olej BESKIDZKI
Nazywany „oliwą północy” olej rzepakowy uznawany jest za jeden z najbardziej wartościowych.
Nie zawiera cholesterolu
Posiada najwięcej cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, a także kwasy omega-6 – oba w idealnych, najkorzystniejszych dla organizmu człowieka proporcjach.
Ponadto:
Olej rzepakowy: - z pierwszego tłoczenia - filtrowany na zimno - źródło kwasów Omega 3 - posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwas alfa-linolenowy (ALA; należący do kwasów omega-3) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA (należącego do kwasów omega-3) dziennie, co odpowiada 2,5 porcji (25 ml). - posiada wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno-i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. - charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
WYPRZEDAŻ!!!!
Data ważności: 19,02.2024r