OKAZJA! SUPER CENA DO 12.04.2020 r.
Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Suszony arbuz.
Import z Gruzji!!!
Suszony Arbuz to przyjemny słodki przysmak, bez dodatku cukru, konserwantów i innych produktów chemicznych.
Po jednym kęsie przekonasz się, że te uderzające, trójkątne plasterki owoców są czymś wyjątkowym.
Suszony Arbuz jest miękki, bogaty w błonnik, jest zdrową alternatywą dla słodkich przekąsek. Idealny do fast foodów w drodze lub w domu, to także bardzo smaczna przekąska, pełna energii i cukru owocowego o praktycznie zerowej zawartości tłuszczu.
Aby uzyskać 100 gramów, potrzebny są 2 kg arbuza?.
Arbuz zawiera dużą ilość witamin C, A, B1, B5 i B6. Jak również minerały – potas i magnez.
Ze względu na różne witaminy arbuzy działają w układzie sercowo-naczyniowym, a obfitość witamin A i C p
Suszona Persymona.
Suszone owoce kaki.
Suszony Persymony.
Suszone owoce BEZ cukru i siarki.
Import z Gruzji!!!
Łacińska nazwa Kaki (persymony) to „Diospyros”, co oznacza „boski owoc”.
Kaki w pełni zasługuje na to imię.
Owoce mają słodko-kwaśny smak, galaretowatą konsystencję, aromat jest połączeniem aromatów moreli, gruszki i brzoskwini.
Popularność wzrasta nie tylko ze względu na doskonały smak, ale także ze względu na wysoką zawartość witamin A i C, błonnika, fosforu i magnezu. Kaki jest suszony w niskich temperaturach, dzięki czemu zachowuje niezbędne składniki odżywcze.
Jest pyszny i pikantny i jest idealną przekąską. Może być również stosowany do ciast, ciastek, babeczek i sałatek owocowych.
Nie zawiera dodatku cukru, konserwantów ani innych produktów chemicznych�.
Skład: 100% kaki �?
Waga: 100 g
oprawia jakość skóry i włosów.
To wszystko około 100 gramów arbuza z cykorii💪
Może być również stosowany w mieszankach owocowych, zbożach lub deserach.
Wygodne opakowanie w 100 g zamykanych, odpornych na wilgoć workach.
Wartości odżywcze na 100 g:
Kalorie: 349
Tłuszcz: 1,5 g
Całkowita zawartość węglowodanów: 77 g
Białko: 7 g
Suszone owoce
Suszone owoce to owoce, z których większość pierwotnej zawartości wody została usunięta albo naturalnie, poprzez suszenie na słońcu, albo poprzez użycie specjalistycznych suszarek lub odwadniaczy.
Jakie właściwości zdrowotne mają suszone owoce?
Suszone owoce dodają dużo energii i zawierają najważniejsze i najcenniejsze dla zdrowia składniki odżywcze. Są prawie beztłuszczowe, ale pełne użytecznych dla układu pokarmowego włókien.
Regularne spożywanie suszonych owoców może przyczynić się do poprawy zdrowia i zapobiec wielu poważnym chorobom. Należy jednak pamiętać, że najlepszym wyborem są owoce naturalne, tj. ekologiczne lub takie, w których nie znajdziemy siarczanu sodu.
Wartość odżywcza suszonych owoców
Suszone owoce są świetną alternatywą dla świeżych owoców, zwłaszcza gdy nie ma świeżych owoców sezonowych.
Posiadają one bardzo wysoką zawartość błonnika, soli mineralnych, witamin i kalorii.
Tak duża ilość (od 300 do nawet 500 kcal na 100 gramów) jest spowodowana utratą wody, która zapewnia objętość świeżych owoców i której niewielka ilość znajduje się w suszonych owocach.
Jeśli suszone owoce są właściwą metodą, bez stosowania zbędnych, szkodliwych konserwantów, to jest ona naprawdę korzystna.
Co zawierają i komu są polecane?
Suszone owoce to wspaniała przekąska między posiłkami, zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy nie ma tak dużego wyboru świeżych owoców sezonowych.
Suszone owoce to duża dawka błonnika oraz wielu witamin i minerałów.
Niestety, dostarczają one również dużo cukru i są produktami wysokokalorycznymi.
Dlaczego i w jakich ilościach warto jeść suszone owoce?
Suszone owoce są wartością odżywczą.
Suszone owoce są klasyfikowane jako żywność o wysokiej wartości odżywczej. Witaminy w suszonych owocach obejmują: witaminy C, A, E, B.
Ponadto, są one źródłem wielu minerałów. Suszone owoce zawierają m.in. potas, magnez, żelazo, miedź i mangan.
Suszone owoce stanowią również większą dawkę błonnika, ponieważ zawierają nawet więcej niż świeże owoce.
Jakie są właściwości suszonych owoców? Czy to jest warte jedzenia?
Również w suszonych owocach, na przykład, w suszonych śliwkach znajdują się składniki o właściwościach przeciwutleniających, które hamują wolne rodniki.
Oczywiście należy wspomnieć o cukrze, który jest dość obfity w suszone owoce, aż 60-70 g na 100 g produktu.
Suszone owoce mają również znacznie wyższą wartość kaloryczną niż owoce świeże. Ile mają kalorii suszone owoce?
Średnia wartość energetyczna suszonych owoców wynosi około 300 kcal na 100 g. Dlatego powinny być one zawsze spożywane z umiarem, w rozsądnych, małych dawkach.
Bardzo ważne jest również dokładne przeczytanie etykiet na opakowaniach suszonych owoców.
Często są one związane chemicznie ze związkami siarki, co może prowadzić do złej kondycji i alergii.
Lepiej jest wybierać suszone owoce bez siarki, które, choć mają krótszy okres przydatności do spożycia, są znacznie smaczniejsze i zdrowsze od owoców konserwowanych chemicznie.
Właściwości suszonych owoców – czy suszone owoce są przydatne?
Ze względu na bogactwo składników odżywczych, korzyści zdrowotne suszonych owoców są dość liczne.
- Suszony arbuz – posiada likopen, przeciwutleniacz, który zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych.
Żelazo i kwas foliowy pozostają wysuszonym. Więc w anemii awitaminoza jest przyjemną witaminą.
Błonnik arbuzowy znacznie poprawia perystaltykę jelit, usuwa nadmiar cholesterolu, szkodliwe substancje z organizmu, czyni talię wizualnie cieńszą.
Po zażyciu antybiotyków warto zjeść suszonego arbuza.
Idealne połączenie suszonego arbuza i gorzkiej kawy. Kontrast ten uatrakcyjnia postrzeganie bogatego smaku suszonych owoców.
- Suszone śliwki – dzięki dużej dawce błonnika pokarmowego, który przyspiesza pasaż treści pokarmowej, ułatwiając tym samym defekację, śliwki pomagają w zaparciach i zapobiegają ich występowaniu. Błonnik pokarmowy znacznie wypełnia żołądek, daje uczucie sytości na dłużej i chroni przed zjedzeniem niezdrowej przekąski. Ponadto suszone śliwki są doskonałym wsparciem dla skutecznego i szybkiego odchudzania.
- Suszona persymona
Czy suszone owoce są zdrowe?
- Suszone owoce mają większą zawartość minerałów niż owoce.
Przede wszystkim – potas, magnez i żelazo. Korzyści w mięśniu sercowym i naczyniach krwionośnych. Potas i magnez mają działanie wzmacniające, a żelazo bierze udział w funkcji hematopoezy. Niedobór żelaza powoduje anemię, a poziomy hemoglobiny w tych granicach gwarantują dotlenienie krwi, która zaopatruje narządy i tkanki.
- 💪Bogate w błonnik suszone owoce poprawiają trawienie. Jedzenie jest lepiej wchłaniane, co oznacza, że przynosi więcej korzyści. Suszone włókna owocowe zbierają toksyny i są eliminowane z organizmu wraz z nimi. W rezultacie zmniejsza się fermentacja trawienna w jelitach, ból brzucha, ciężkość i wzdęcia.
- 💪Suszone owoce chronią ściany żołądka, otaczając je i zmniejszając efekt nadmiernie tłustych, pikantnych i marynowanych potraw.
Możesz uzyskać maksymalne korzyści z suszonych owoców, jedząc naturalne produkty bez dodatków (cukier, barwniki).
Ten wspaniały przysmak zastępuje słodycze🍬, czekoladę, ciastka🍪 itp.
- 👉Podczas przyjmowania suszonych owoców pamiętaj!
Że jest to wysoce skoncentrowany produkt i dlatego wymaga umiarkowanego spożycia.
W dniu spożycia zaleca się 40 do 80 g suszonych owoców🍊🍋🍉