OGÓRKI KISZONE EKOLOGICZNE 670 G EKO-HANDEL
Znakomite, aromatyczne ogórki kiszone bio z polskich upraw certyfikowanych. Ogórki kiszone ekologiczne warto włączyć na stałe do diety, ponieważ mają mnóstwo właściwości prozdrowotnych - wpływają m.in. pozytywnie na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Ogórki kiszone mają niewiele kalorii (14 kcal/100g) i są mniej kaloryczne aniżeli świeże ogórki, gdyż w procesie fermentacji cukier w nich zawarty został przekształcony w kwas mlekowy. Ogórki kiszone to także skarbnica witamin z grupy B, magnezu, potasu, żelaza i wapnia.
Zastosowanie
Ogórki kiszone to produkt o szerokim zastosowaniu w kuchni. Znakomicie sprawdzają się jako dodatek do kanapek i przekąska oraz stanowią bazę sałatek, surówek i zupy ogórkowej.
Skład
Ogórek* (49%), woda, chrzan*, sól, koper*, czosnek*. Może zawierać gorczycę*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 58 kJ/14 kcal
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone 0,01 g/0,02 g
Węglowodany w tym cukry 2,2 g/0,28 g
Błonnik 0,62 g
Białko 0,71 g
Sól 3,1 g
Zawartość netto
670g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia
Polska
Producent
EKO-HANDEL Mirosław Kopeć
Grodzisko 42
38-102 Grodzisko
Realizacja zamówień i termin wysyłki
Produkcja pieczywa odbywa się w każdy poniedziałek. Następnego dnia we wtorek, świeże i pachnące pieczywo pakujemy do paczek i wysyłamy.Zamówienia złożone do poniedziałku do godziny 12:00 będą realizowane w najbliższy wtorek. Zamówienia złożone w poniedziałek po godzinie 12:00 oraz we wtorek będą wysyłane w kolejny wtorek.
Przydatne wskazówki
1. Pieczywo BIO-EKO schowane do zamrażarki, po rozmrożeniu zachowuje swoją świeżość, dzięki temu polecamy zamawiać zapas chlebków na cały tydzień.2. W każdy wtorek mamy dostawę świeżych, ekologicznych warzyw z podkarpackiego gospodarstwa rolnego. Polecamy Państwu zamawianie również BIO warzyw, towar wysyłamy w tym samym dniu.
Informacja
Ze względu, że pieczywo nie zawiera konserwantów polecamy wybierać sposób dostawy Kuriera InPost - doręczenie do 24 godzin.W przypadku wyboru innego rodzaju przesyłki odpowiedzialność za przydatność pieczywa do spożycia ponosi odbiorca.Termin przydatności do spożycia chleba wynosi 6 dni od daty produkcji - produkcja następuje w każdy poniedziałek za wyjątkiem świąt.