OGÓRKI KWASZONE 1100 g netto / 500 g netto po odcieku
Zastosowanie:
Ogórki kiszone są świetnym dodatkiem do sałatek, zup oraz dań mięsnych.
Składniki:
- Ogórki
- Woda
- Sól
- Koper
- Czosnek
- Ziele Angielskie
- Liść Laurowy
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 46 kJ / 11 kcal
- Tłuszcz: 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03 g
- Węglowodany: 1,4 g
- w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 0,5 g
- Białko: 1 g
- Sól: 1,76 g
inne: Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
Opis produktu:
Ogórki kiszone to ogórki gruntowe, które są poddawane procesowi kiszenia, czyli naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej.Ogórki kiszone są zanurzone w tradycyjnej zalewie.