Ogórek kasztanowy - Cucumis anguria
Bardzo unikalne nasiona z wyraźnym "korniszon" smak. Znany ze swojej produktywności. Ich smak jest łagodny i przypomina ogórki ale bez goryczki. Można je jeść surowe, marynowane lub gotowane jak cukinia. Mogą być uprawiane jak winorośl na kratach. Opakowanie zawiera 3szt nasion.
INSTRUKCJA WYSIEWU
Nasiona wysiewamy w okresie luty- kwiecień do doniczek. Przed wysiewem należy je namoczyć w letniej wodzie przez 12h. Doniczkę ustawiamy w miejscu jasnym i słonecznym. Kiełkowanie następuje od tygodnia do miesiąca. Po ostatnich przymrozkach przesadzamy do tunelu foliowego lub pod gołe niebo. Również możliwy wysiew wprost do gruntu w okresie maj-czerwiec. Gleba żyzna, bogata w mikroelementy.
Zgodnie z zasadą ekologicznego życia zero waste nasiona są zapakowane do torebki strunowej wielokrotnego użytku.