HTP® (Hydrolised Tpp Protein) to wysokobiałkowy suplement diety, który zawiera pojedyncze i hydrolizowane białko serwatkowe.
✅ NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI HYDROLIZOWANE BIAŁKO SERWATKOWE
✅ DOSKONALE PRZYSWAJALNE
✅ LEKKOSTRAWNE
✅ BARDZO DOBRZE ROZPUSZCZALNE
✅ WYŚMIENITY SMAK
✅ SZYBKA I ŁATWA WCHŁANIALNOŚĆ
✅ ODPOWIEDNIE ZARÓWNO DLA PROFESJONALNYCH SPORTOWCÓW, JAK I AMATORÓW
✅ NADAJE SIĘ DO SPOŻYCIA O KAŻDEJ PORZE DNIA
✅ Przyczynia się do produkcji insuliny zwiększając zarazem poziom glikogenu.
✅ Dzięki intensywnej resyntezie białka przyspiesza proces regeneracji.
✅ Zwiększa ilość przyswajalnych węglowodanów i tempo budowy masy.
✅ Zawarta witamina B6 przyczynia się do prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu, zmniejszenia zmęczenia.
✅ Białko przyczynia się do rozwoju i utrzymania prawidłowej masy mięśniowej oraz zwiększenia "wytrzymałości" kości.
HTP® zawiera ProHydrolase®, mieszankę enzymów proteolitycznych, które zostały opracowane w celu ułatwienia trawienia i wchłaniania wyrobu. Obecność najczystszych neuleotydów przyczynia się do poprawy struktury odżywczej mieszaniny białek. Jakość białka gwarantuje Optipep®, opatentowana postać enzymatycznie hydrolizowanego białka serwatkowego do postaci dwu i tri-peptydów. Cechuje się wysokim poziomem przyswajalności i krótkim czasem wchłaniania z pominięciem procesów trawiennych.
Białko HTP zawiera wysokie stężenie:
✔️ polipeptydów,
✔️ laktoglobuliny,
✔️ laktoferyny,
✔️ BCAA (23%)
✔️ EAA (52%)
✔️ ma wysoką wartość biologiczną (BV=104).
✔️ zawartość białka - 90%.
Białko HTP® to innowacyjna formuła z Optipep®, ProHydrolase® i nukleotydami wyekstrahowanymi z RNA.
Produkt nie zawiera :
❌ glutenu, dlatego nadaje się dla osób z celiakią lub nietolerancji glutenu,
❌ aspartamu
☘️ jest odpowiednie dla wegetarian.
HTP® ma przyjemny i naturalny smak, dzięki starannemu równoważeniu różnych komponentów.
HTP jest produktem doskonale przyswajalnym (wysoki poziom asymilacji), doskonale się trawi.
Wskazania: białko jest doskonałym uzupełnieniem diety każdego sportowca oraz osób poddanych dużemu wysiłkowi fizycznemu (trenujących sporty siłowe i wytrzymałościowe) ponieważ preparaty białkowe mają wpływ na przyrost beztłuszczowej masy mięśniowej a na dodatek stymulują metabolizm, redukując tym samym zbędną tkankę tłuszczową. Produkt może być również użyteczny w przypadku zmniejszonej podaży na białko, w przypadku stosowania diety niskokalorycznej. Spożywanie białka ułatwia utrzymanie masy mięśniowej. Nie zawiera glutenu i dlatego nadaje się do diety osób chorych na celiakię, nadaje się również dla wegetarian.
Sposób użycia: 30 g produktu (3 porcje miarki) rozpuścić w 250 ml wody lub mleka. Najlepiej spożyć między posiłkami.
Smak: ciasteczkowy
Waga netto: 750 g, opakowanie zawiera miarkę do przygotowania napoju oraz plombę gwarancyjną.
RWS: Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011.
Skład: białko serwatkowe (izolowane hydrolizowane białko serwatkowe Optipep®) (zawiera emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, premiks zbożowy (otręby owsiane*, komosa ryżowa, amarantus, gryka, proso), niskotłuszczowy proszek kakaowy, substancja wypełniająca: ksantan; Słodzik: sukraloza; Nucleotides, ProHydrolase® (mieszanka proteaz ze sfermentowanych maltodekstryn), Regulator kwasowości: kwas cytrynowy; Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny).
*Bez glutenu owsianego
Ostrzeżenia: suplementy diety nie mogą zastąpić zrównoważonej diety i zdrowego stylu życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować w okresie ciąży, karmienia piersią oraz przez dłuższy okres czasu bez konsultacji z lekarzem. Przechowywać z dala od dzieci, w suchym i chłodnym miejscu.