REWELACYJNY SUPLEMENT DIETY oczyszczający i odkwaszający organizm
renomowanej amerykańskiej firmy SYNERGY
PhytoLife
Środowisko w którym żyjemy jest coraz bardziej zanieczyszczone. Liczne substancje chemiczne zagrażają naszemu organizmowi każdego dnia.
Związki te mogą być bardzo niebezpieczne - wywołują raka, uszkadzają system immunologiczny, wpływają negatywnie na gospodarkę hormonalną.
Chemia "towarzyszy" nam każdego dnia.
Sztuczne substancje znaleźć można np. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu. W myśl współczesnych badań, obecnie aż 18-30% wszystkich chorób występujących w miejscach naszej pracy jest spowodowana przez substancje chemiczne!
Udowodniono także, że substancje te coraz częściej odpowiadają za alergie oraz nowotwory złośliwe. Musimy sami znaleźć rozwiązanie, by ograniczyć szkodliwy wpływ substancji na nasz organizm. PhytoLife oferuje naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych związków, oczyszczając nasz organizm.
Chlorofil potrzebny od zaraz!
Podstawowym składnikiem PhytoLife jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin.
Jest to jedyna materia w przyrodzie magazynująca światło słoneczne. Średnio co 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek, zastępowane nowymi pobierającymi pokarm z dostarczonych produktów.
Ubogi w światło pokarm powołuje do życia komórki nieposiadające dostatecznego poziomu witalności, co w rezultacie przyśpiesza proces starzenia. Zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukrów, słodyczy, kawy, coli i innych niezdrowych produktów bardzo zakwasza nasz organizm, dając chorobom możliwość rozwinięcia się.
By zachować równowagę kwasowo-zasadową na poziomie 7,35 musimy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady, np. warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, ziołowe herbaty.
Niestety pęd życia i skażona żywność często nie pozwalają nam na utrzymanie zdrowej diety. By zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą złą dietę.
Według naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil w postaci płynnej. Taki jest PhytoLife.
Trzy główne funkcje chlorofilu Phytolife:
Funkcja oczyszczająca:
· dobrze oczyszcza nasz przewód pokarmowy,
· wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn,
· eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa organizm.
Funkcja przywracająca równowagę w organizmie:
· utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową naszego organizmu,
· usprawnia organizm.
Funkcja odżywcza:
· wspomaga regenerację czerwonych krwinek,
· pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek w organizmie,
· odmładza skórę,
· pomaga w zachowaniu młodości ciała,
· kontroluje problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników.
Zakwaszony organizm to chory organizm
Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, utrzymanie zdrowia zależy od codziennej diety. Powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym ciele współczynnik pH powinien mieścić się w przedziale 7,3-7,4 co odpowiada odczynowi zasadowemu. Dieta bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowość naszego organizmu (zakwaszając go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.
W obliczu wielu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, czyhających w żywności i napojach (ważna jest jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych. PhytoLife od SYNERGY WorldWide pobudza proces oczyszczania organizmu z toksyn.
Które osoby powinny pić PhytoLife?
· bardzo szczupłe, wychudzone,
· cierpiące na zatwardzenie,
· z bólami menstruacyjnymi,
· jedzące poza domem,
· posiadające jasną karnację,
· palące papierosy i pijące alkohol,
· wrażliwe na zimno,
· walczące z nieprzyjemnym zapachem ciała,
· nielubiące warzyw,
· z problemami z wagą,
· zajęte i zestresowane,
· przemęczone,
· cierpiące na zaburzenia wątroby,
· z zaburzeniami oddechowym,
· cierpiące na reumatyzm,
· z niedokrwistością,
· podatne na choroby gardła.
Opinie Światowych Autorytetów Medycznych o chlorofilu
Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher otrzymali Nagrodę Nobla (w latach 1915 i 1930) w dziedzinie Medycyny i Chemii. Odkryli strukturę cząsteczkową ludzkiej krwinki czerwonej oraz chlorofilu. Badania wykazały, że chlorofil pobudza regenerację i wytwarzanie komórek oraz wspomaga rozbudowę układu odpornościowego.
Nobliści udowodnili, że jedyną różnicą pomiędzy ludzką krwinką czerwoną, a chlorofilem jest fakt, że w centrum cząsteczki chlorofilu znajduje się atom magnezu, podczas gdy w krwince czerwonej jest to atom żelaza. W takim przypadku chlorofil może być przydatny przy anemii i innych stanach związanych z niedoborami krwi.
Prof. Bernard Jensen, ekspert żywieniowy zauważył, że chlorofil pomaga przy obniżaniu stężenia toksyn pochodzących z pestycydów i leków, eliminując je z organizmu. Zdrowi ludzie mają wyższą zawartość krwinek niż chorzy. Tymczasem po spożyciu chlorofilu w grupie chorych zawartość krwinek również wzrosła, a stan zdrowia uległ poprawie.
Naukowiec Offen Kranz wykazał, że chlorofil działa bardzo korzystnie na chorych z wrzodami żołądka. Chlorofil uzupełnia działanie leków na wrzody żołądka przepisywanych przez lekarzy. Rozwiązuje problemy związane ze skórą, polepsza stan cery.
New England Medical Journal podaje, że chlorofil jest pomocny w leczeniu problemów skórnych, a także zakażeń wewnętrznych. W American Journal of Surgery opublikowano odkrycia z Uniwersytetu Temple, dotyczące zastosowania chlorofilu w leczeniu ran chirurgicznych i innych zbliżonych stanów chorobowych.
W 1931 r. Dr Otto H. Warburg otrzymał Nagrodę Nobla za niezbite wykazanie, że komórki nowotworowe nie mogą funkcjonować w środowisku bogatym w tlen i zasadowym. Twierdził też, że do ich powstawania przyczynia się osłabiony układ immunologiczny i zła przemiana materii.
1 łyżka stołowa chlorofilu (energii światła słonecznego) = spożyciu 1 kg zielonych warzyw
Sposób użycia
Dodaj 1 nakrętkę lub 1,5 łyżeczki PhytoLife do szklanki wody, dobrze wymieszaj i pij co najmniej 2 - 3 razy dziennie. Można go spożywać o każdej porze, ponieważ zapewnia niezbędne składniki odżywcze, wspomagające nasze zdrowie.
Proszę pamiętać, że wszystkie produkty naturalne tracą swoją aktywność w zetknięciu z metalem! Dlatego, do odmierzania i mieszania używamy tylko szklanych miarek lub plastikowych czy drewnianych sztućców
Ostrzeżenie: Podobnie jak w przypadku każdego produktu spożywczego należy skonsultować się z lekarzem przed użyciem w przypadku ciąży, karmienia piersią, stwierdzenia wszelkiego rodzaju problemów zdrowotnych, lub przyjmowania jakichkolwiek leków lub suplementów odżywiania. Produkt ten nie powinien zastępować zrównoważonej diety ani zdrowego stylu życia.