Specjały Spod Strzechy - Ocet z Gruszek Ulęgałek - 250ml
Ma on wyraźnie wyczuwalny smak dzikiej gruszki, skomponowany ze smakiem delikatnej, aczkolwiek wyraźnej fermentacji octowej. Jest on o wiele łagodniejszy od octu jabłkowego. Jest to ocet na zawierający tylko dwa składniki, gruszki i wodę, z uwagi na doskonałą podatność gruszki na fermentację.
Nasze octy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane. Nasze octy zdobyły m.in. nagrodę Smaku Roku 2015 i Grand Prix Festiwalu Smaku w Grucznie, zostały wyróżnione na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi oraz wiele innych prestiżowych nagród.
Skład: gruszki, woda.
Pojemność: 250ml
Witaj w krainie smaków
Rodzinna firma, która powstała z pasji do łączenia różnych smaków – niektóre bardzo oryginalne, inne tradycyjne.
Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych.
Nasza praca jest naszą pasją i czymś co robimy z ogromną przyjemnością. Nasze produkty zawsze przygotowujemy tak, aby były bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące.
Obok sosów, robimy również naturalne syropy z kwiatów i owoców - wszystkie według tradycyjnych receptur, naturalne octy, przetwory z płatków róży damasceńskiej oraz inne przetwory.
Nie uznajemy kompromisów i zawsze dbamy wysoką jakość produktów, co jest naszą wizytówką.