Witam Serdecznie produkuję w moim gospodarstwie hobbystycznie ocet jabłkowy.
Jest to proces długi i wymaga cierpliwości.
Doświadczenie i literatura specjalistyczna doprowadziła mnie do sposobu, który pozwala ułatwić i skrócić powstawanie octu jabłkowego.
Mianowicie Ocet powstaje dzięki bakteriom octowym, które są widoczne jako kożuch/zawiesina na powierzchni przyszłego octu.
Takie bakterie hodujemy sami poprzez zalanie wodą jabłek dodanie cukru i oczekiwanie na ocet, lecz jest to proces długi nawet 2 miesiące.
Kto robił ten wie ile przygód i nieudanych nastawień przynoszą takie przepisy.
Opracowałem sposób na przyśpieszenie rozwoju bakterii octu i dodanie na start bakterii octowych w naszą miksturę jabłkową.
Dla miłośników domowego octu chcących samemu zrobić
Oferuję bakterie / matkę octową zebraną przy produkcji mojego octu jabłkowego.
Ususzone na skórkach i miąższu jabłkowym. Zastosowanie identycznie jak postępuje się z drożdzami winiarskimi.
Aukcja dotyczy porcji bakterii 30g
Wystarcza na skuteczne przygotowanie 5l octu.
Jest to Ekologiczny produkt na swojskich jabłkach niekonserwowany i bez zbędnych dodatków, tylko suszone.
Zapraszam też do kupna mojego octu jabłkowego:
http://allegro.pl/ocet-jablkowy-ekologiczny-bory-tucholskie-bio-i6449936852.html
Do zamówienia dokładam drukowane 10 praktycznych zastosowań octu jabłkowego i przepis na domowy udany ocet.
POLECAM i Zapraszam do zakupu innych swojskich produktów.
Uwaga wysyłka może się opoźnić do 3 tygodni ze względu na urlop prosze uzgadniać telefonicznie.!!