WYPRZEDAŻ MAGAZYNOWA
!! TYLKO DO 31.10.2023 WYJĄTKOWA CENA WYPRZEDAŻOWA !!
Ocet jabłkowy od Specjałów Spod Strzechy
Specjały Spod Strzechy to rodzinna firma, prowadzona z pasją przez ojca i syna, którzy uwielbiają bawić się smakami. Ich przetwory, powstają z dbałością o to, żeby smaki były oryginalne i niespotykane. Rodzą się one z tradycyjnych receptur, a wszystkie tworzone są z dbałością o najdrobniejsze szczegóły.
Firma jest członkiem Slow Food Convivium Gruczno oraz sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Gdy praca jest pasją i czymś, co robione jest przyjemnością, rodzą się produkty bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące. Tu nie ma miejsca na kompromisy, a wysoka jakość jest wizytówką firmy.
Ocet jabłkowy
Zawiera jabłka z regionu Kujaw, poddane naturalnej fermentacji.
Bez dodatku drożdży.
W badaniach naukowych wykazano, że ocet jabłkowy ma właściwości przeciwbakteryjne (np. w stosunku do bakterii E. coli), wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi, poprawia pracę serca, wpływa na regulację procesów trawiennych, może korzystnie wpływać na poziom cholesterolu i wspomagać odchudzanie, jest czynnikiem pozytywnie wpływającym na kondycję skóry.
Ocet jabłkowy wykorzystuje się na wiele sposobów - w celach zdrowotnych, jak i kosmetycznych. Dodaje się go w kuchni m.in. do dressingów i sosów sałatkowych, past kanapkowych, koktajli, zup czy marynat. Spożywa się go też celu profilaktycznym i leczniczym.
Z octu jabłkowego można również przygotować tonik do twarzy i płukankę do włosów. Wpływa wówczas kojąco na skórę, przyspiesza regenerację naskórka i ma działanie odmładzające
Spróbuj też innych naszych octów od Specjałów Spod Strzechy
Ocet malinowy
Ocet z kwiatów jaśminowca
Ocet z kurdybanka