Ocet jabłkowy Ojca Mateusza 500 ml.
Wytwórnia octu jabłkowego "Zdrowid"
Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza jest produktem najwyższej jakości przeznaczonym dla osób o dużych wymaganiach.
Produkcja jednej butelki octu jabłkowego Ojca Mateusza trwa od kilku do kilkunastu miesięcy. Wykorzystane są jabłka niepryskane z upraw naturalnych.
Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych.
Ocet jabłkowy Ojca Mateusza ma niepowtarzalny smak i aromat.
Można używać go jako przyprawę do dań mięsnych i sałatek.
Zawiera bardzo dużo pierwiastków mineralnych (chlor, żelazo, fluor, potas, wapń, miedź, magnez, sód, fosfor, siarkę, krzem), witamin (A1, B1, B2, B6, C, E, P), enzymów, aminokwasów, pektyn i beta karoten.
Ma zastosowanie w leczeniu żylaków i hemoroidów, obniża poziom cholesterolu i zapobiega miażdżyca, gdyż nie pozwala na odkładanie się wapnia w naczyniach krwionośnych. Działa antyrodnikowo.
Doskonały dla osób odchudzających się, gdyż usprawnia trawienia, przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i hamuje apetyt. Ocet jabłkowy oczyszcza organizm z toksyn. Ocet jabłkowy Ojca Mateusza to także naturalny kosmetyk.
Stosowany zewnętrznie, rozcieńczony z wodą, ujędrnia, zmiękcza i wygładza skórę. Kąpiele z dodatkiem octu jabłkowego Ojca Mateusza chronią naturalny płaszcz skóry, ponieważ ocet ma taki sam odczyn pH jak zdrowa skóra(5,5).
Sposób użycia: Dwie łyżeczki octu jabłkowego i dwie łyżeczki miodu starannie wymieszać w szklance wody. Miód powinien się całkowicie rozpuścić. Pić codziennie, najlepiej rano przed posiłkiem.
Uwaga: Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Przechowywać w lodówce. Po dłuższym przechowywaniu może wytworzyć się na powierzchni krążek galaretki owocowej. Na dnie butelki może wytrącać się osad, który świadczy o wysokiej jakości produktu.
Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza jest produkowany XIV-wieczną metodą. Starozakonna receptura wymaga, aby produkcja przebiegała w sposób powolny, długotrwały i w wysokiej temperaturze.
Fermentacja nie jest sztucznie przyspieszana i wspierana przy pomocy specjalnych bakterii octowych.
Ocet jabłkowy Ojca Mateusza jest naturalnie mętny, a więc nieklarowany.
Produkt nie jest filtrowany ani destylowany. Na jego powierzchni może się tworzyć pianka, a na dnie osad, co świadczy wyłącznie o jego wysokiej jakości. Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza nie jest pasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów (data ważności - 1 rok). Dzięki temu produkt jest pełnowartościowy, co oznacza, że należy do grupy żywnościowej o nazwie Superfood - żywność o niezwykłych właściwościach.