Ocet jabłkowy ekologiczny
Opis produktu
Ocet uzyskiwany poprzez naturalną fermentację ekologicznego wina jabłkowego. Nadaje delikatnego smaku warzywom i owocom. Ma zastosowanie przede wszystkim do dressingów, ale równie dobrze komponuje się z drobiem i rybami.
Ocet naturalnie mętny, niefiltrowany, niepasteryzowany
Skład
Ocet z ekologicznych jabłek - kwasowość 6%
*Owoce pochodzą z ekologicznych upraw
Kraj pochodzenia
Polska
Masa netto
300ml - butelka szklana
Warunki przechowywania
Przechowywać w zacienionym miejscu
Informacje o alergenach
Na terenie sklepu rozważane są produkty zawierające gluten, gorczycę, orzechy, sezam i soję
Termin przydatności do spożycia
Aktualne daty minimalnej trwałości produktu znajdują się na butelce produktu
Opakowanie i znakowanie produktu:
- wszystkie produkty posiadają opakowania z atestem PZH do kontaktu z żywnością
- sypkie produkty suche oferujemy w szarych papierowych torebkach, dzięki czemu ograniczamy ilość foliowych opakowań
- produkty wymagające opakowań barierowych są zamykane w torebki typu "doypack" z zamknięciem strunowym oraz okienkiem, przez które widoczna jest zawartość opakowania
Pakowanie i logistyka zamówień:
- jako jedyny sklep, wszystkie nasze produkty rozważamy pod konkretne zamówienie bezpośrednio przed wysyłką
- na Państwa życzenie całe zamówienie wyślemy bez użycia plastikowych opakowań oraz wypełnień - paczka w duchu ZERO WASTE / LESS WASTE (wpisz taką prośbę w "wiadomości do sprzedającego")
Zapraszamy do zakupów!