Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_APETITO (delikatesy) oraz ITALIAMO_CAFFE (kawy) wysyłamy w jednej paczce.
Ocet balsamiczny z Modeny – SKOSZTUJ ORYGINAŁU "IGP"! Profesjonalna firma ACETUM z Cavezzo pod Modeną (Emilia-Romagna) posiada linię technologiczną gwarantującą wysoką jakość finalnego produktu.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 butelki octu balsamicznego o nazwie Real Casa Aceto Balsamico di Modena IGP.
Objętość: 500ml.
Kwasowość: 6%.
Z uwagi na trwałość produktu firma nie określa daty ważności.
Skład: ocet winny, zagęszczony moszcz winogronowy, moszcz winogronowy przegotowany, barwnik karmelowy siarczynowo-amoniakowy.
Zawiera siarczyny. [Jest to informacja dla uczulonych na ten składnik. Dozwolonym konserwantem jest bezwodnik kwasu siarkawego, czyli dwutlenek siarki (SO2), który w roztworze wodnym tworzy siarczyny, i stąd jego szczątkowa, nieszkodliwa obecność w wielu produktach. W nomenklaturze międzynarodowej związek ten kryje się pod symbolem E220.]
Specjał jest butelkowany i przechowywany w ciemnym szkle chroniącym zawartość przed skutkami światła.
Specjał spod Modeny REAL CASA „VerdeRosso Oro” został wytworzony na bazie przegotowanego moszczu winogronowego z delikatną nutą słodyczy o wykwintnym smaku octowo-kwaskowym; nadaje się do uszlachetniania przystawek, mięs i ryb, serów a także ciast i lodów, a zwłaszcza do marynat i warzyw gotowanych na parze. Dodatek delikatny, prawdziwy cymes, parę kropli płynu i można wykreować na talerzu niespotykany smak i aromat.
Oferta pod marką – Aceto balsamico IGP (Indicazione Geografica Protetta – Chronione Oznaczenie Geograficzne) – to renomowany włoski dodatek żywieniowy produkowany od wieku, tak sławny, że od 2006 roku nosi prawną gwarancję jakości Ministerstwa Rolnictwa, Leśnictwa i Zaopatrzenia Italii (uznane przez Komisję Europejską w 2009 roku).
Ocet balsamiczny z Modeny IGP jest wytwarzany w specjalnym procesie (trwa 10 lat), w którym stosuje się skoncentrowany i / lub gotowany moszcz winogronowy, ocet dojrzewający (minimum dwa miesiące), oraz ocet winny (minimum 3 lata). Mikroklimat na wzgórzach w rejonie Modeny, starannie dobrane surowce i dojrzewanie w beczkach pochodzących ze Slawonii (Chorwacja) dają wyjątkowy produkt, nie do naśladowania czy podrobienia. Ocet balsamiczny jest produkowany w otwartych pojemnikach z drewna szlachetnego (dąb, kasztan, morwa i jałowiec), w których dojrzewa przelewany wedle indywidualnych algorytmów poszczególnych octowarni, z moszczu uzyskanego z winorośli Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni.
Produkt „VerdeRosso Oro” Aceto balsamico di Modena IGP to propozycja kuchenna o charakterze uniwersalnym.
W przypadku tzw. marek handlowych kierujemy się zasadą reklamowo-marketingową, że skoro towar jest podobnej jakości, to po co przepłacać?!
VerdeRosso Oro (ZielonoCzerwone Złoto) to marka handlowa z branży spożywczej. Należy do grupy kapitałowo-marketingowej Maxi Di S.r.l., która przejęła DIAL/DPiu z Vicenzy działające od 1992 roku w obszarze przetwórstwa i konserwacji warzyw i owoców.
Ocet zaoferowano pod marką handlową Real Casa (producenta nie ujawniono) na zlecenie grupy kapitałowo-marketingowej MAXIDI, która przy wyborze kooperanta kieruje się sprawdzoną jakością wyrobu i rangą wytwórcy i negocjuje ceny przystępne dla kupujących.
Spółka handlowa MAXIDI spod Verony (Belfiore) jest związana z siecią sklepów wielkopowierzchniowych „Di Piu” do których wprowadza wybrane przez siebie produkty.