OCET BALSAMICZNY BIAŁY GRECJA OPHELLIA
OCET BALSAMICZNY zrobiony z winogron słynie z bogatego smaku i aksamitnej czerni. Jest fermentowany w drewnianych beczkach, podobnie jak wino, a smak octu balsamicznego potęguje się, im dłużej dojrzewa. Im gęstszy i bardziej intensywny staje się smak, tym mniej trzeba dodawać do potraw, aby wzmocnić smak i podkreślić je. Pyszny produkt do sałatek, pieczeni, warzyw i wielu innych zastosowań.
SKŁAD: OCET Z WINOGRON (55 %), SKONCENTROWANY MOSZCZ WINOGRONOWY (45 %).
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE
Ocet balsamiczny ma właściwości lecznicze - przyspiesza trawienie, działa na dolegliwości żołądkowe oraz wspomaga spalenie tkanki tłuszczowej dzięki zawartemu w nim kwasowi tłuszczowemu. Ponadto zmniejsza apetyt i doskonale sprawdza się jako dodatek do różnego rodzaju potraw. Znajdziemy w nim potas, fosfor, sód, wapń i magnez.
Zawarte w occie balsamicznym witaminy i minerały poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci, dlatego stosuje się go również w pielęgnacji.