Ocet balsamiczny najwyższej jakości prosto od Mnichów z Klasztoru Agia Triada na Krecie.
Klasztorna tradycja uprawy winorośli i produkcji wina sięga 1632 roku. Ocet stworzony wg receptury przewidzianej dla Aceto Balsamico Tradizionale di Modena.
Skład: 50% skoncentrowane winogrona, 50% ocet winny z czerwonego wina
Wartości odżywcze na 100 ml: wartość energetyczna 473 kj, 113 kcal, tłuszcz 0 g, węglowodany 24 g, w tym cukier 23 g, białko 0 g, sól 0 g.
Opakowanie: 250 ml, butelka ciemna
Producent: Vinolio Creta LTD, Production and Distribution of Agricultural Products Akrotiri, Chania, Crete
Kraj pochodzenia: Grecja
OPIS:
Ocet balsamiczny. Produkt najwyższej jakości prosto od Mnichów z Klasztoru Agia Triada w prefekturze Chania na Krecie. Klasztorna tradycja uprawy winorośli i produkcji wina sięga 1632 roku. W winnicach Monastyru nadal owocują zabytkowe winorośla rdzennych dla Krety szczepów. Zabytkowe, ponieważ wiek niektórych krzewów osiąga 150 lat.
DODATKOWE INFORMACJE:
Waga: 0.510 kg
Wymiary: 4.70 × 4.70 × 23.80 cm