Obsługa kelnerska Podręcznik Część 1
kwalifikacja T.9
Szajna Renata, Ławniczak Danuta
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 978-83-02-14715-9
Format: 17.0x24.0cm
Liczba stron: 304
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2014 r.
Numer dopuszczenia MEN: 2013
Podręcznik do nauki:
organizacji stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej,
umiejętności niezbędnych do wykonywania zawodu kelnera,
czynności związanych z obsługą gości,
opracowywania karty menu oraz doradzania gościom w wyborze potraw i napojów,
przyjmowania i rejestrowania zamówień gości,
nakrywania stołu, dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów.
Obsługa kelnerska Podręcznik Część 2
Szkoła ponadgimnazjalna
Ławniczak Danuta, Szajna Renata
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 978-83-02-14735-7
Format: 16.5x24.0cm
Liczba stron: 280
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2014 r.
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:
sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),
zwyczajów żywieniowych różnych narodów,
serwisu specjalnego,
sztuki barmańskiej,
obsługi gości hotelowych,
organizacji przyjęć.
Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
[DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REALrKuZ/K+PkoiHlP12k/ahVy6O+wQrZmYrr9M2hfm+1T/0W5oQeS4bsr+lGOM9agOxGL62U56v+aqUKRbO6eM1lVUffdeVM/9g==[/DANE_EU]