O'SOLE SÓL PEKLOWA 660 G
Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.
Składniki: sól NaCI - 99,5% azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6% substancja przeciwzbrylająca E 536
Wartości odżywcze: Wartości odżywcze w 100 g produktu Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Białko 0 g Sól 99,5 g
Szanowni Państwo, W trosce o jakość naszych towarów, dostarczane przez nasz sklep produkty są zawsze ze świeżych dostaw. Dzięki temu mają Państwo pewność, że produkty będą miały 2-3 mc terminu do spożycia. Produkty są wysyłane w najnowszych szatach graficznych dostępnych u naszych dystrybutorów. Z uwagi na produktyzację allegro, która powoduje dodawanie zdjęć od innych sprzedających, produkt może przyjść w innej nowszej szacie graficznej. Jeżeli Państwo są przywiązani do danej szaty graficznej produktów prosimy kontakt poprzez "zadaj pytanie sprzedającemu" za pośrednictwem allegro w celu uniknięcia wątpliwości.