OFERTA DOTYCZY PREPARATU
NUTRIDRINK SKIN REPAIR
4 X 200 ML SMAK WANILIOWY
Nutridrink Skin Repair jest przeznaczony do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą, w szczególności w przypadkach takich jak:
- zaburzenia gojenia się ran.
- owrzodzenia w przebiegu stopy cukrzycowej.
- występowanie odleżyn.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 21-03-2024r.
Nutridrink Skin Repair, o smaku waniliowym, to środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego w formie płynu. Posiada podwyższoną zawartość białka, która korzystnie wpływa na proces gojenia się ran, w tym odleżyn.
Sposób użycia
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
- Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
- Najlepiej podawać schłodzony.
- Pić powoli.
- Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.
- Stosować 1 – 3 butelki dziennie przez minimum 21 dni.
Składniki
Białka mleka (z mleka krowiego), woda, maltodekstryna, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), L-arginina, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, L-askorbinian sodu, karotenoidy - zawierają soję (beta-karoten, oleożywica likopenowa z pomidorów, luteina), wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, wodorofosforan dipotasu, DL-alfa-tokoferol, chlorek potasu, cytrynian potasu, wodorotlenek magnezu, mleczan żelaza(ll), siarczan cynku, wodorotlenek potasu, glukonian miedzi(ll), siarczan manganu, chlorek sodu, nikotynamid, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, fluorek sodu, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(III), molibdenian(VI) sodu, jodek potasu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
100 ml produktu zawiera: wartość energetyczna 520 kJ / 124 kcal, tłuszcz (26 En%) 3,5 g, w tym kwasy nasycone 0,5 g; węglowodany (46 En%) 14,5 g, w tym cukry 7,1 g, laktoza 1,7 g; błonnik (0 En%) <0,5 g; białko (28 En%) 8,8 g w tym l-arginina 1,51 g; sól 0,13 g, witaminy: witamina A 119 μg, witamina D 1,3 μg, witamina E 19 mg (α-TE), witamina K 10 μg, tiamina 0,28 mg, ryboflawina 0,63 mg, niacyna (3,4 mg NE) 1,4 mg, kwas pantotenowy 1,0 mg, witamina B6 0,65 mg, kwas foliowy 100 μg, witamina B12 0,79 μg, biotyna 7,5 μg, witamina C 125 mg, składniki mineralne i pierwiastki śladowe: sód 50 mg, potas 150 mg, chlorek 80 mg, wapń 225 mg, fosfor 182 mg, magnez 42 mg, żelazo 3,0 mg, cynk 4,5 mg, miedź 0,68 mg, mangan 1,3 mg, fluorek 0,19 mg, molibden 19 μg, selen 32 μg, chrom 13 μg, jod 25 μg, inne: karotenoidy 0,75 mg, cholina 69 mg, osmolarność 500 mOsmol/l.