Po II wojnie światowej bardzo trudno było znaleźć kakao. Ferrero z małego miasteczka w Piemoncie zdołał stworzyć słodkie ciasto z orzechami laskowymi, cukrem i odrobiną kakao, które były wówczas dostępne. I tak narodził się przodek Nutelli®. Giandujot, nazwany na cześć tradycyjnej maski karnawałowej, słodkie ciasto z pierwszego przepisu, miało kształt bochenka, który można było pokroić w plasterki i posmarować nim chleb. Z czasem pyszny Giandujot został przekształcony w nowy produkt - łatwiejszy do rozsmarowania krem o nazwie SuperCrema. Później jego receptura została ulepszona i powstał pierwszy słoik nowego kremu na bazie orzechów laskowych i kakao, któremu nadano nazwę, która do dziś jest synonimem kremu do smarowania i uśmiechu: Nutella®.
Każdy słoik Nutelli® to unikalny przepis zawierający 7 wysokiej jakości, starannie wyselekcjonowanych składników i nic więcej. Nutella® słynie z autentycznego smaku orzechów laskowych i kakao, a jej wyrazista kremowość sprawia, że nie można jej się oprzeć. Jej pyszny smak zapewnia doznanie czystej przyjemności.
Od ponad 50 lat Nutella® je śniadanie z milionami ludzi na całym świecie, dlatego każdy wie, jak dobrze zacząć dzień z Nutellą®. Dzięki unikalnej i niepowtarzalnej recepturze Nutella® jest najbardziej znanym kremem z orzechów laskowych na świecie.
Najlepiej spożyć przed: 27.05.2024
opakowanie 120 szt