Nóż szefa kuchni (uniwersalny) - Shiori Yasashi-sa Santoku
Jeśli chcesz, by przygotowywanie potraw w kuchni było wygodne i przyjemne , zaopatrz się w odpowiednie narzędzia. Nóż Santoku to wielozadaniowy nóż szefa kuchni, o różnorodnym przeznaczeniu. Duży nóż kuchenny Santoku jest bardzo praktyczny i idealnie nadaje się do przygotowywania różnego rodzaju potraw. Nóż Santoku - zastosowanie i właściwości Nóż Santoku charakteryzuje się wytrzymałością i trwałością - jego ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 110 warstwami stali dodatkowo został wykonany z najwyższej jakości surowców. Dlaczego warto wybrać nóż Yasashi-sa Santoku do swojej kuchni? Nóż kuchenny Santoku wykonany jest z wielu warstw oryginalnej, cienkiej stali damasceńskiej , dzięki czemu jest bardzo wytrzymały i elastyczny; Yasashi-sa Santoku ma długość ostrza 18,5 cm, co pozwala na swobodne używanie go do wielu czynności w kuchni ; profesjonalny nóż Shiori Yasashi-sa Santoku jest idealnie wyważony , co przekłada się na niezwykłą wygodę użytkowania; uniwersalny nóż szefa kuchni cechuje wyjątkowo szlachetne wzornictwo , które sprawia, że jest ozdobą każdej kuchni; rękojeść wykonana z G10 dodaje nożowi Santoku klasycznej elegancji; konstrukcja noża kuchennego Santoku jest optymalnie wyważona , dzięki czemu jest wygodny i poręczny. Nóż szefa kuchni czy Santoku? Do czego najlepiej używać dużego noża Santoku? Ten wielozadaniowy nóż może z powodzeniem zastąpić uniwersalny nóż szefa kuchni i poradzi sobie zarówno z każdym rodzajem mięsa, jak i rybami czy warzywami do przyrządzania sałatek . Nóż Santoku jest poza tym nie tylko wszechstronny, ale też piękny - będzie zatem idealnym pomysłem na prezent dla każdego miłośnika kuchennych rewolucji. Dane techniczne: Długość rękojeści: 11,80 cm Długość ostrza: 18,50 cm Kąt szlifu ostrza: 15 stopni Hartowanie: 60 +/-1HRC Rękojeść: G10 Zastosowanie: profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby